xcounter
Calendar Icon

День блогу (он-лайн щоденника)

День блогу (он-лайн щоденника)
Традиційне свято
Святкують 31 серпня

На сьогоднішній день існує понад 100 мільйонів блогів.

Блог - це щоденник, опублікований в інтернеті і доступний широкому загалу. Читачі блогу можуть додавати свої коментарі до записів блогера, підтримувати його думку або заперечувати написане.

Вперше День блогу відзначили у 2005 році.

Чому вибрали саме цю дату?

Вибір дня святкування не пов'язаний з жодною історичною подією. Справа в тому, що якщо перекласти слово БЛОГ на цифри, то виходить "3108", тобто 31.08.

Історія свята День блогу

У 1992 році, коли інтернет тільки набирав популярність, Тім Бернерс-Лі, британський розробник у сфері інформаційних технологій, почав регулярно викладати в інтернет свої повідомлення про те, як розвивається веб-павутиння і про колосальні можливості інтернету. Цю людину можна вважати першим блогером.

Вже до 2000 року блог став літературним жанром, за допомогою якого можна не лише публічно ділитися своїми знаннями, досвідом та думками, а також і заробляти. Наразі кількість блогів за рік збільшується втричі.

Традиції

Цього дня серед блогерів прийнято публікувати рецензії на п'ять блогів, автори яких пишуть на різну тематику та давати посилання на сторінки цих блогерів. Така традиція сприяє збільшенню контактів та дружби між блогерами.

Всі свята