xcounter
Calendar Icon

Основні особливості лізингу вживаних авто – все, що треба знати

10.10.2024 23:17 (Оновлено 10.10.2024 в 23:17)

Автомобілізація впливає на всі сфери людського життя. Наразі автомобіль – це типовий засіб пересування для багатьох людей. Багато людей сьогодні не уявляють життя без машини. Також вона часто грає роль транспорту, котрий допомагає розвиватися бізнесу. Тому машина наразі для багатьох – техніка незамінна. І часто автолізинг допомагає людям із цим.

Трапляється іноді так, що транспортний засіб потрібний одразу в певний момент. Тоді в майбутнього водія є кілька варіантів. Найкращий – це купити в автосалоні новий автомобіль із виплатою всієї суми одразу. Але не у всіх є кошти на таку справу.

Тоді люди починають придивлятися до вживаних авто. Вони вартують менше, і за ті ж кошти можна взяти справну техніку з мінімальним пробігом, але більш високого класу. На купівлю з виплатою одразу ж усієї суми також наважуються не всі майбутні водії. А кредит чи розстрочка – не варіант, це не найкращий вибір. Тому більшість майбутніх водіїв обирають автолізинг як форму фінансових відносин. Така форма є найбільш вигідною як для клієнта, так і для компанії, що надає відповідні послуги.

Головне про саму процедуру оформлення лізингу

Лізинг – це особлива форма фінансових відносин. І вона працює наступним чином:

  • Клієнт розуміє, що йому не вистачить коштів на купівлю нової та навіть вживаної машини з виплатою повної суми одразу, а кредит та розстрочку він не розглядає, бо дані види фінансових відносин мають безліч недоліків. Через це він звертається до компанії-лізингодавця з заявою про бажання взяти транспортний засіб у лізинг.
  • Компанія схвалює заяву. Тоді клієнт обирає авто (або він його вже обрав – ще перед тим, як іти до компанії), і лізингодавці самі його починають перевіряти на наявність різноманітних проблем. Також представники фірми можуть самі обрати машину для майбутнього водія за його запитом. Для цього варто назвати вимоги, котрі клієнт має до техніки.
  • Коли фірма купила для клієнта автомобіль, то вже вона стала його власником. І право власності надалі залишається за нею, але користуватиметься машиною клієнт фірми. Перед тим фірма бере на себе зобов’язання зареєструвати машину у відповідних органах, а також оформлює обов’язкове страхування. І тільки після цього клієнт може їздити на даному транспортному засобі.
  • Також між представником компанії-лізингодавця та клієнтом укладається угода, де розписані всі необхідні пункти. Там же прописана сума щомісячного платежу за лізинг, і прописано те, скільки часу людина вноситиме ці платежі.
  • Водій сам виконує всі необхідні процедури з обслуговування машини. Він відправляє її на СТО, заправляє її, відповідає за її цілісність тощо.
  • Коли термін дії лізингу закінчився, тут є два варіанти. Якщо за час сплати за послугу не набралася сума, котра дорівнює вартості машини, то майбутній власник може її доплатити та сам ввійти у власність техніки. Якщо, коли сплачено останній платіж за лізинг, набралась відповідна сума, що дорівнює вартості авто, то людина може просто переоформити його на себе.

Важливо розуміти, що при користуванні лізингом все одно буде певна переплата, але вона буде значно нижчою, ніж під час купівлі машини в кредит чи розстрочку.

Переваги лізингу

Переваг таких фінансових відносин багато. Серед них – такі:

  • Мінімальні переплати. Вони дуже невеликі в порівнянні з тим, що могло б бути при купівлі машини в кредит чи розстрочку.
  • Гнучкість процедури. За необхідності договір можна розірвати без жодних наслідків.
  • Низькі щомісячні внески. Це також приваблює людей.

Тому лізинг авто – це вигідно.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини