xcounter
Calendar Icon

У чому різниця між будинком і котеджем

26.06.2024 09:40 (Оновлено 26.06.2024 в 09:40)

Останнім часом в Україні зростає попит на приватне житло, зокрема котеджі в Києві. Але водночас більшість людей плутає їх зі звичайними будинками, що може призвести до неправильного вибору житла. Тому в цьому матеріалі розповідаємо про ключові відмінності між приватним будинком та котеджем, а також переваги останнього, щоб допомогти вам у виборі житла.

  1. Призначення. Приватний будинок — малоповерхова будівля у приватному секторі міста або за містом, призначена для постійного проживання. Котедж — це невеликий заміський будинок, зазвичай розташований у передмісті в оточенні природи. Сьогодні котеджі використовуються і як будинки для відпочинку, і для постійного проживання в комфортних заміських умовах. Вони створюються з урахуванням потреб сімейного відпочинку, тому мають зручне планування і всі необхідні зручності для проживання.
  1. Матеріали. На відміну від приватних будинків, які зводяться переважно з цегли, котеджі будуються також із інших матеріалів, як-от газобетон, завдяки чому їх фасади часто мають більш привабливий і вишуканий вигляд. Зовнішнє оформлення котеджу та внутрішнє оздоблення приміщень часто виконуються у стилі кантрі, який додає затишку та відчуття гармонії з природою.
  1. Комунікації. Якщо будинок зводиться окремо на придбаній завчасно земельній ділянці й може бути відокремлений від комунікацій (газ, вода, світло, каналізація), тож їх доводиться прокладати власноруч, то котедж розташовується в межах котеджного містечка, де усі комунікації під’єднані до загальної системи містечка, а також є спільна інфраструктура та певна загальна архітектурна концепція.
  1. Прибудинкова територія. Земельна ділянка біля приватного будинку зазвичай використовується для вирощування овочів чи фруктових дерев, тоді як територія біля котеджу часто має радше декоративну функцію й використовується як зона відпочинку з мангалом, басейном тощо (залежно від її площі).
  1. Площа. Також зазвичай котеджі мають більшу площу, ніж приватні будинки, що дозволяє реалізувати просторі й зручні планування з декількома спальними кімнатами й низкою нежитлових функціональних приміщень. Але це залежить від забудовника та особливостей планування будівлі.

Котеджні містечка в Київській області від Smart Development

Котеджні містечка в Київській області від Smart Development

Будівельна компанія Smart Development пропонує невеликі затишні котеджі під Києвом із загальною площею від 90 кв. м до 130 кв. м. За ціною вони не відрізняються від приватного будинку, проте грамотне планування таких котеджів передбачає наявність всього необхідного для комфортного життя сім’ї: мінімум дві спальні, кухня, гардеробна, передпокій, вітальня, санвузол, хол, котельня та навіть тераса, з якої можна милуватися заміськими пейзажами.

Щоб дізнатися більше про котеджне містечко, вартість квадратного метра й умови інвестування у котеджний будинок під Києвом, звертайтеся до відділу продажів Smart Development.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини