Чи шкідливі суші для вашого здоров'я?
Суші користуються популярністю в українських закладах завдяки апетитному зовнішньому вигляду та пікантності. Їх готують із рису особливого ґатунку та начинки - морепродукти, риба, овочі та фрукти, гриби, вершковий м'який сир тощо.
Скуштувати оригінальні суші в Києві недорого можна в кафе або замовити кур'єрську доставку додому. Це зручно, просто та вигідно, що дає змогу насолодитися улюбленою закускою в будь-який час дня. Багато хто ставить питання, корисні чи шкідливі роли для організму, і з цим слід ознайомитися детальніше.
У чому користь суші для організму?
Суші - збалансована страва за компонентним складом. За умови професійного приготування зі свіжих якісних продуктів та помірного вживання вони корисні для організму.
Користь суші для організму:
- зміцнення імунітету;
- профілактика онкологічних захворювань;
- поліпшення роботи травної системи;
- прискорення метаболізму;
- зміцнення судин та серця;
- нормалізація гормонального фону;
- сприятливий вплив на ендокринну систему тощо.
Для приготування рису в нього додають рисовий оцет. Він нормалізує кров'яний тиск, а це прекрасна профілактика гіпертонії.
Зменшується ризик закупорки артерій, оскільки в рибі містяться корисні жирні кислоти Омега-3.
У листах норі (морські водорості) міститься велика кількість йоду, а це, своєю чергою, сприятливо впливає на функціонування щитоподібної залози.
Кислота в рисовому оцті також позитивно впливає на процеси травлення, прискорює обмінні процеси та знижує рівень цукру в крові.
Васабі та імбир мають антиоксидантні та антибактеріальні властивості, а це профілактика раку та застудних захворювань. Васабі - гостра паста зеленого кольору з японського хрону. Імбир маринують за особливою технологією, що надає йому характерного рожевого відтінку.
Зміцнюють імунітет різноманітні начинки в суші (морепродукти, морська риба, свіжі овочі та фрукти).
У рибі та морепродуктах міститься багато білка і мінімум вуглеводів, що сприяє прискоренню метаболізму й забезпечує нормальне функціонування кишечника.
На вибір любителям японської кухні пропонують суші в асортименті - класичні, гострі, вегетаріанські, запечені, з вершковим сиром, фірмові та цілі сети для великої компанії.
Чи шкідливі суші/роли для здоров'я?
Шкода суші для організму можлива тільки в разі непрофесійного приготування з неякісних продуктів. Тому слід серйозно поставитися до вибору закладу, в якому планується оформлення замовлення.
Якщо це доставка, то в кур'єра мають бути спеціальні контейнери для транспортування суші. Це продукт, який швидко псується, тому дотримання технологічного процесу приготування та доставки має дотримуватися.
В іншому разі ризику харчового отруєння не уникнути, а це небезпечно для здоров'я, особливо, коли як начинка для суші використовується сира риба.