Бананове печиво без цукру: в чому користь і як приготувати
Печиво з бананів без додавання цукру — смачне та корисне частування для діток. Завдяки високому вмісту природних цукрів у банані десерт виходить помірно солодким, тому додавати підсолоджувачі не потрібно. Ми розповімо про класичний рецепт ласощів, але за бажання ви зможете його вдосконалити. Наприклад, як додаткові компоненти можна використовувати подрібнені горіхи, насіння, сухофрукти, кунжут, мак. Варіантів може бути величезна кількість.
Тісто складається з найпростіших і найдоступніших інгредієнтів, тому ви зможете радувати близьких так часто, як вони цього побажають. Банани в рецепті виступають не тільки в ролі підсолоджувача, а й рідкого компонента. Основа загущується борошном, а як сполучну ланку використовують куряче яйце.
Акції METRO допоможуть не тільки придбати всі необхідні продукти, а й заощадити сімейний бюджет.
Користь ласощів із бананів
У нинішній час усе більше людей віддають перевагу корисним десертам. Саме такими солодощами є печиво з банана, в якому відсутній цукор. Десерт має низький глікемічний індекс, не підвищує рівень глюкози в крові. Крім того, банани цілюще впливають на серцево-судинну і нервову системи, покращують стан волосся і нігтів. За регулярного вживання спостерігається уповільнення старіння, підвищується пружність і еластичність шкіри. Пектин і клітковина рослинного походження, що входять до складу бананів, істотно покращують роботу травної системи.
Щоб зробити печиво максимально корисним, рекомендуємо змішати пшеничне та вівсяне борошно. Останній інгредієнт можна отримати шляхом подрібнення до стану пилу пластівців «Геркулес» тривалого варіння, в яких містяться важливі амінокислоти, вітаміни, харчові волокна. Печиво може стати повноцінним перекусом, оскільки швидко вгамує відчуття голоду. Неодмінним інгредієнтом є вершкове масло, яке обов'язково повинно мати високу якість і достатню жирність.
Які інгредієнти знадобляться для солодощів
Щоб потішити своїх домашніх банановим печивом, необхідно попередньо заготовити такі продукти:
- банани — 2 шт;
- вівсяне борошно — 180 г;
- пшеничне борошно — 130 г;
- куряче яйце — 1 шт;
- вершкове масло — 60 г;
- ванільний екстракт — 20 мл.
Спосіб приготування складається з таких етапів:
- Просіяти все борошно в глибоку миску (рекомендовано не нехтувати цим процесом).
- Додати до борошна м'яке вершкове масло.
- Перетерти компоненти, щоб вийшла однорідна маса.
- Змішати яйце та ванільний екстракт в іншому посуді.
- Очищений банан нарізати на шматочки, подрібнити блендером до стану пюре.
- Змішати яйце, бананове пюре та борошняну масу.
- Готове тісто обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник приблизно на годину.
- Розкачати охолоджене тісто в тонкий пласт.
- Зробити заготівлю (при цьому можна використовувати як формочки, так і звичайний ніж).
- Викласти печиво на пергамент.
- За бажання змастити поверхню збитим яйцем.
- Відправити десерт у духовку, яка була попередньо нагріта до 190 °C на 20 хвилин.
Готове печиво викласти на тарілку, подавати до столу повністю остиглим. Поєднувати ласощі можна з улюбленими напоями.