xcounter
Calendar Icon

Вересень був місяцем із найбільшою кількістю цивільних жертв в Україні у цьому році, - ООН

12.10.2024 14:35 (Оновлено 12.10.2024 в 14:35)

У вересні в Україні через російські удари загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, "що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році", сказано у щомісячному звіті Моніторингової місії ООН з прав людини.

В організації заявили, що 46% загиблих були старші за 60 років. Крім того, у вересні загинули 9 дітей і 76 зазнали поранень.

"Ракетні атаки по всій країні, особливо проти міст Харків і Запоріжжя, сприяли збільшенню кількості жертв. Поблизу лінії фронту значна частина жертв припадає на атаки з використанням БПЛА", - зазначається у звіті.

При цьому тенденція на збільшення кількості жертв серед цивільних була помічена моніторингом ще у липні. Там констатували:

"В останній місяць, уже третій місяць поспіль, кількість жертв серед цивільного населення була вищою, ніж у всі інші місяці, починаючи з жовтня 2022 року".

В ООН додали, що "переважна більшість жертв серед цивільного населення (92%) та пошкоджень освітніх і медичних установ (96%) у вересні, як і раніше, сталися на території, підконтрольній Україні".

"Щонайменше 30 обстрілів пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території, контрольованій Україною, і 5 на території, окупованій РФ)", - сказано у звіті.

Зазначається, що російські військові регулярно з різних видів озброєння - ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ - атакують українські регіони.

Читайте також: Індія стала другим за величиною постачальником заборонених технологій для рф
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини