xcounter
Calendar Icon

"Взяли заручницею і вбили": в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина

У Росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина, яка зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованій території. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин на своїй фейсбук-сторінці. Однак пізніше він видалив свій допис і уточнив, що очікує підтвердження від офіційних джерел.

За його словами, батько Вікторії отримав повідомлення про смерть доньки.

"За офіційною інформацією від російської влади, це сталося в процесі етапування з Таганрога до Москви. Щойно спілкувався з паном Володимиром. Крім висловлення співчуття пообіцяв, що зробимо все можливе, щоб убивці його доньки понесли заслужену кару. Талановиту журналістку росіяни взяли заручницею в серпні 2023. А тепер убили", – написав Юрчишин.

Пізніше він додав, що "інформацію від країни-гною навіть на офіційному бланку треба верифікувати".

"Тому чекаємо підтвердження від наших офіційних джерел", — підкреслив Юрчишин.

Довідка

Раніше Росія визнала, що затримала Вікторію Рощину, яка зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованій території. Вікторія перебувала на російській території.

У березні 2022 року Вікторію Рощину також затримували силовики ФСБ рф, коли вона готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Рощина планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке щодня обстрілювали російські війська.

Її утримували 10 днів, але згодом звільнили з полону. Відтоді вона продовжувала працювати журналісткою на підконтрольній українському уряду території.

Вікторія Рощина працювала на hromadske, а потім публікувалася в «Українській правді» та «Радіо Свобода». У 2022-му вона отримала нагороду Міжнародного жіночого медійного фонду «За мужність у журналістиці».

Читайте також: Український журналіст дав просту ідею, як знищити міф про "общєпонятний язик" у всьому світі
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини