xcounter
Calendar Icon

Угорщина не воюватиме у разі вторгнення рф, а боротьба України є "безвідповідальною", - Орбан

26.09.2024 22:28 (Оновлено 26.09.2024 в 22:28)

Угорщина, швидше за все, не чинила б опір вторгненню РФ, а боротьба України за незалежність є "безвідповідальною". Таку заяву зробив політичний директор уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана Балаж Орбан, чим викликав гнів опозиції.

Балаж Орбан, який допомагає прем'єр-міністру Віктору Орбану розробляти зовнішню політику країни, зайшов надто далеко у спробах демонструвати лояльність до Кремля, і його заявив суперечать інтересам Європейського союзу та союзників по НАТО. Видання пише, що поки що незрозуміло, чи поділяє ці погляди прем'єр-міністр, який не має родинних зв'язків зі своїм помічником, попри однакове прізвище.

"Ми, швидше за все, не зробили б те, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, бо це безвідповідально. Він вступив у оборонну війну…, і ми бачимо, скільки людей загинуло та скільки територій втрачено", - заявив Балаж Орбан в інтерв'ю угорським ЗМІ.

Цю заяву вкрай негативно сприйняли опозиційно налаштовані угорці.

"Тепер ми знаємо те, про що тільки здогадувалися: уряд не буде захищати Угорщину в разі російського вторгнення", - написав у Facebook експерт з Росії, викладач в Університеті Корвіна в Будапешті Андраш Раца.

Лідер угорської опозиції Петер Мадьяр закликав Балажа Орбана піти у відставку через те, що його коментарі "зневажають основи конституції та незалежності Угорщини".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто цього тижня з трибуни ООН розкритикував військову допомогу Україні. За його словами, постачання західної зброї для протистояння вторгненню Росії "не має сенсу".

Читайте також: "Маленький прикрий інцидент": як угорські спецслужби вели агентурну роботу в Україні
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини