xcounter
Calendar Icon

Білий дім: ATACMS не допоможуть з літаками рф, які атакують Україну

05.09.2024 17:32 (Оновлено 05.09.2024 в 17:32)

90% російських літаків, які атакують Україну, розташовані за межами 300 км від українського кордону, тому ATACMS не вирішать проблему. Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

"У нашій політиці щодо далеких ударів усередині росії та на території росії нічого не змінилося. Я також вважаю важливим зазначити, що 90% літаків, які росія використовує для керованих бомб і далеких ударів, ми підрахували, що 90% з них розташовані за межами 300 км від українського кордону, глибоко всередині росії. Тому аргумент про те, що, мовляв, ви просто даєте їм АTACMS і кажете - "гаразд!", що вони зможуть діяти і вразити більшість російських літаків і авіабаз, які фактично використовуються для ударів по них, не є правда, це помилкова думка", - заявив Кірбі.

Водночас він зазначив, що США продовжують працювати над посиленням української ППО.

"Нічого не змінилося в нашій думці, що Україна повинна мати можливість використовувати інструменти, які вона має в своєму розпорядженні, для самооборони, і саме тому протиповітряна оборона продовжує залишатися важливою темою в цих безпекових пакетах, які надаються, щоб вони могли допомогти захиститися від цих атак на енергетичну інфраструктуру", - зазначив Кірбі.
Читайте також: "Байден скаже: ракети ми дамо після стількох загиблих українських дітей", або США рахують смерті
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини