xcounter
Calendar Icon

Небезпечніші за Іскандер: Іран вже найближчим часом передасть балістичні ракети для рф

Європейські посадовці очікують, що Іран найближчим часом передасть Росії балістичні ракети. Про це повідомило агентство Bloomberg у понеділок, 2 вересня, посилаючись на джерела.

Іран вже передав Росії сотні дронів за час повномасштабної війни проти України, але можливість передачі балістичних ракет може стати "тривожним розвитком подій", зазначають джерела ЗМІ.

Хоча тип ракет та їх кількість не були названі, джерела вказують, що передача може відбутися "протягом кількох днів". Національна рада безпеки США поки що не прокоментувала цю інформацію. Також від коментарів утримались Міністерство закордонних справ Ірану та його місія при ООН.

В теорії ракети Dezful зможуть дістати до будь якої точки України (але не факт, що рф отримає саме ці). Це означатиме, що тривога через балістику буде одразу по всій Україні і майже щодня. На графіці потенційний радіус дії.

29 серпня високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі запевнив його, що Іран не планує передавати балістичні ракети Росії.

США звинувачують Іран у постачанні дронів Shahed-131/136, Mohajer-6 та інших безпілотників Росії для використання у війні проти України. За даними ЗМІ, Росія у відповідь постачає Ірану кіберзброю, західну зброю, захоплену на полі бою, і сприяє розвитку ракетної програми Ірану.

За інформацією Reuters, Іран на початку січня 2024 року вже передав Росії щонайменше 400 балістичних ракет класу "земля-земля", що посилило військову співпрацю між цими двома підсанкційними країнами.

Зауважимо, що ще на початку серпня ЗМІ повідомляли про можливість постачання понад сотні балістичних ракет ближнього радіуса дії – йдеться саме про ракети Fath-360 та балістичної ракетної системи під назвою Abibal. Для навчання керування цією системою до Ірану відправили фахівців.

Читайте також: ATACMS незабаром полетять в Росію: експерт вказав на ознаки близького рішення
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини