xcounter
Calendar Icon

ATACMS незабаром полетять в Росію: експерт вказав на ознаки близького рішення

02.09.2024 20:04 (Оновлено 02.09.2024 в 20:14)

Є підстави вважати, що рішення США про дозвіл застосовувати ракети ATACMS по території РФ "вже на підході". Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, останнім часом з’явилися загрозливі тенденції: три ракети, якими росіянми нещодавно вдарили по Харкову, були зараз ідентифіковані як С-300 і С-400. Вони не застосовувалися вже багато тижнів. На думку Мусієнка, той факт, що ворог знов почав підтягувати установки С-300 ближче до кордону, актуалізує необхідність дозволу від США на далекобійні удари по території Росії.

"Для того, щоб захиститися від ударів балістикою, треба, щоб була змога вдарити ATACMS, а ще краще ракетою JASSM для літака F-16 дальністю на 370 км. І тоді це вже гарантує певну зону, з якої ворогу буде проблематично здійснювати атаки", - наголосив Мусієнко.

За словами Мусієнка, тимчасовим є рішення Росії щодо переміщення своїх літаків вглиб країни через загрозу ударів Україною по аеродромах, з яких злітають судна, з яких ворог бомбить Україну, бо коли вони не бачитимуть надалі загрози, то знову літатимуть.

"Я сподіваюся, що ці рішення (щодо зняття обмежень на удари по РФ, - Ред.) будуть. Є підстави вважати що вони вже на підході", - наголосив Мусієнко.

За його словами, передача українською делегацією списку цілей має переконати американську сторону, що Україна буде бити виключно по військових об’єктах, відповідно до вимог міжнародного права.

"Це рішення зламу шаблонів в головах тих, хто звик до доктрини ядерного стримування", - зазначає експерт.

За його словами, десятиліттями було написано і сказано багато про те, що не можна переходити червоні лінії, бо Росія завдасть удар у відповідь.

"Це сформувало цілу плеяду політиків. Байден теж вийшов з тих часів і дуже добре знає, що таке холодна війна і що таке ядерне стримування. Тому вони постійно сумніваються", - зазначає Мусієнко.

За його словами, реакція керівництва міністерства закордонних справ держави агресора, російських воєнкорів – вони всі істерять – свідчить, що вони розуміють, що рішення буде.

"Вони ніби в передчутті цього рішення. Вони також відчувають, що воно буде", - сказав Мусієнко.
Читайте також: На фронті загинув чемпіон світу з кікбоксингу Роман Головатюк
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини