xcounter
Calendar Icon

Катастрофа F-16: Умєров розповів CNN, як звільнення Олещука пов'язане із загибеллю Мунфіша

31.08.2024 17:33 (Оновлено 31.08.2024 в 17:33)

Звільнення командувача ВПС України Миколи Олещука не пов'язане із загибеллю українського пілота Олексія Меся на позивний "Мунфіш" під час катастрофи американського винищувача F-16. Про це в інтерв'ю CNN сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

"Я б, мабуть, сказав, що це ротація. Це два окремих питання… на даному етапі я б їх не пов’язував", — сказав Умєров.

Міністр оборони в інтерв'ю CNN також підтвердив, що передав США список цілей, які Україна хоче атакувати ATACMS на території рф.

"Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, тому я сподіваюся, що нас почули", - сказав Умеров.

Що стосується Курщини, то міністр заявив, що Україна більше зосереджена на "можливостях", які дозволяє ця область, а не на утриманні російської території для обміну на окуповані землі.

"Ми зосереджені на тому, щоб збільшити наші можливості протистояти, щоб вибивати росіян з тимчасово окупованих територій", - пояснив Умєров.

Нагадаємо, учора ввечері стало відомо, що Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил. Олещук обіймав посаду командувача Повітряних сил з вересня 2021 року. Обов'язки командувача Повітряних сил тимчасово виконуватиме генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.

Сам Олещук прокоментував своє звільнення, опублікувавши у своєму Telegram-каналі цитату колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Як би важко нам не було, але вже точно не буде соромно", — написав генерал-лейтенант, вказавши автора цієї фрази.
"Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України. Я безмежно вдячний всім нашим військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО. Усім, хто дійсно бʼється для України – для результату. І це потрібно так само на командному рівні – ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів", – сказав Зеленський.
Раніше також стало відомо, що "Проситиме вибачення в суді": командувач ПС відповів Безуглій щодо загибелі пілота F-16
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини