xcounter
Calendar Icon

У Польщі четвертий день шукають ворожий "Шахед", який поляки не збили через погодні умови

29.08.2024 16:18 (Оновлено 29.08.2024 в 16:18)

У Польщі четвертий день шукають уламки ймовірного "Шахеда" біля кордону з Україною. Об’єкт залетів у Польщу о 6:43 26 серпня і зник з радарів на території гміни Тишовце південніше Грубешува (Люблінське воєводство).

В операції задіяні, окрім піхоти, кінні патрулі, гелікоптери та безпілотники.

У українських військових дана ситуація викликає сміх. Адже ще в понеділок 26 серпня, коли рф здійснила масовану ракетну атаку на Україну, польські військові заявили, що не змогли збити російський БПЛА через погодні умови.

"Під час масованої атаки один з дронів залетів в повітряний простір Польщі і десь впав. За процедурою поляки підняли по тривозі свої літаки для перехоплення цілі. Як зазначив оперативний командувач Збройних сил генерал Мацей Кліш: "Я мав повний контроль над цим, я був готовий його збити, я був у контакті з міністром оборони Владиславом Косіняком-Камишем, а також з начальником Генерального штабу", - повідомляли ЗМІ.

Відомо, що дрон перетнув польський кордон в районі українського міста Червоноград. Його відстежували за допомогою радіолокаційних систем. Він зник приблизно через 25 км у Польщі.

"Через погодні умови я не зміг дати команду на збиття", - заявив оперативний командувач Збройних сил генерал Мацей Кліш.

За словами командувача, об'єкт не був підтверджений союзницькими державами, а за характеристикою це була не ракета, а БПЛА. Поляки називають його НПО - непізнаний повітряний об’єкт.

Читайте також: Ракетна атака на Україну: рятувальники назвали кількість загиблих
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини