xcounter
Calendar Icon

Ситуація на Покровському напрямку критична: у DeepState розповіли подробиці

29.08.2024 16:04 (Оновлено 29.08.2024 в 16:04)

Продовжується повномасштабна війна в Україні, і у DeepState оцінюють ситуацію на Покровському напрямку як критичну, оскільки росіяни швидко просуваються і наразі вже ускладнили логістику ЗСУ, взявши під вогневий контроль один з головних логістичних шляхів. Про це сказав співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в ефірі "Київ24".

"Цю ситуацію (на Покровському напрямку, - Ред.) треба стабілізувати дуже швидко, тому що ворог має величезні просування. Ми ледь не щодня позначаємо на мапі втрату населених пунктів. Ворог вже забрав останню ключову висоту в тому районі перед Покровськом. Ворог за 3-4 дні забрав Новобродівку, а це населений пункт, де можна було утримувати ворога досить довго. Ворог вже пробує заходити в Селидове, а це ще один немалий і досить потужний населений пункт, звідки можна було утримувати ворога, зокрема, маючи там терикон, дві шахти і в цілому промислове місто", - зазначив Погорілий.

Аналітик додав, що стримування ворога дається дуже важко.

"Безпосередньо бійці докладають максимально зусиль, які роблять все можливе, щоб знищувати ворога. На жаль, його там дуже багато", - сказав він.

За його словами, РФ сконцентрувала на напрямку дуже багато піхоти.

"Ворог застосовує елітні підрозділи. Вони мають хороше спорядження. У них є прилади нічного бачення, у них сучасна вогнепальна зброя і спорядження, у яке вони одягнені. У них досить виважена тактика просування, закріплення. Тому сказати, що там пускають суто "м’ясо" - ні, тому що вони підходять дуже серйозно до питання захоплення населених пунктів в районі Покровська і відповідно подальшого просування", - сказав Погорілий.

За його інформацією, там є і звичайні мотопіхотні бригади й загалом дуже різний спектр залучення сил, в тому числі спецпризначенці.

"Вони поступово пробивають і на сьогодні підійшли дуже близько до Мирнограду, лізуть до Покровська, до Селидового, яке грає дуже важливу роль в логістиці. Ситуація тому критична… Покровськ та Мирноград - дуже важливі стратегічні міста, бо це певні логістичні шляхи. Всі, хто їде на Донбас, в першу чергу, їдуть через Павлоград Дніпропетровській області по трасі, яка йде на Покровськ і потім в сторону Мирнограда, в сторону Костянтинівки", - сказав аналітик.

Експерт підкреслив, що цей логістичний шлях вже втрачений, тому що з Мирнограда, Покровська на Костянтинівку дорога закрита, і вона перебуває вже частково під вогневим контролем ворога.

"Сказати, що вони цим перекриють повністю логістику не можна, бо є там і інші шляхи. Але це ускладнення", - додав він.

Також Погорілий зауважив, що Селидове - місто через яке проходила логістика в сторону Курахового, і це був основний логістичний шлях туди, тепер треба розширювати інші для сполучення.

"Ну, і Покровськ та Мирноград загалом великі міста. І, якщо їх м*сковити візьмуть, то відвойовувати їх буде важко. Плюс - це підхід вже безпосередньо до кордону з Дніпропетровською областю. Чи будуть вони лізти далі - невідомо, але сам факт - вони підібралися туди, де всі їздили. І вони можуть розвивати свій успіх, як тільки захочуть", - сказав аналітик.
"Фактично після Покровська, Мирнограда Донбас перейде в їхні руки", - стверджує Погорілий.
Читайте також: У ключовому регіоні світу назріває війна, яку ніхто не помічає, - NYT
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини