xcounter
Calendar Icon

"Схильний до втечі": у справі Стрєлкова-Гіркіна з’явились нові обставини

28.08.2024 18:55 (Оновлено 28.08.2024 в 18:59)

Колишнього міністра оборони "ДНР" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна визнали схильним до втечі. Його дружина вважає, що це пов'язано зі спробою перешкодити вийти по умовно-достроковому звільненню найближчим часом. Про це повідомляють росЗМІ.

Про те, що в ІЧ-5 на Стрєлкова "повісили червону смужку", повідомила його дружина Мирослава Регінська. За її словами, про рішення Стрєлков дізнався під час комісії у колонії. Окупант вже 2 місяці перебуває в ув'язненні, згідно із законом з цього часу можна подавати заяву на УДЗ. Регінська вважає, що так адміністрація хоче позбавити цієї можливості її чоловіка. Вона також повідомила, що він не порушував правила внутрішнього розпорядку, жодного разу не відмовлявся від роботи, у нього не виникало конфліктів із конвоєм.

"Очевидно, що людина, на яку давно "чекає" Гаазький трибунал, до втечі схильна бути не може. Ігорю Івановичу з Росії тікати нікуди, і намірів таких за ним не було ніколи. Мій чоловік завжди був готовий розділити свою долю з батьківщиною від початку і до самого кінця, хоч би що з ним відбувалося", – написала Регінська.

Дружина Стрєлкова також пов'язує рішення колонії з підставами, за якими йому відмовили в утриманні під домашнім арештом – Гіркін уміє поводитися зі зброєю, має навички конспірації.

Стрєлкова засудили за статтею 280 КК ("Публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету"). В основу справи лягли два дописи Стрєлкова в телеграм-каналі: у першому він допускав можливу здачу Криму, а у другому прокоментував невиплати військовим фразою "Громадяни, за це розстрілювати мало". Пізніше адвокат Стрєлкова уточнив, що експертиза визнала лише один допис екстремістським, за ним і висунули остаточне звинувачення. Стрєлков відмовився визнати провину.

Читайте також: Стрєлков зізнався у військових злочинах
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини