xcounter
Calendar Icon

Україна успішно реалізує в Курській області стратегію війни Судного дня, - The Hill

Вторгнення України в Курську область Росії призвело до серйозних змін у динаміці війни між двома країнами, і надихнуло українські війська і громадян. При цьому, як пише The Hill, ця стратегія не нова - подібний крок зробив Ізраїль у війні Судного дня 1973 року.

У тій війні Ізраїль спочатку опинився в програші, будучи захопленим зненацька вторгненням і Сирії, і Єгипту. За кілька днів Ізраїль почав оговтуватися і зупинив наступ нападників, але для перелому ходу війни потрібен був більш рішучий крок. Так була задумана стратегія перетину Суецького каналу і перенесення бою в Єгипет.

Ізраїльтяни вторглися до Єгипту, ізолювали Третю єгипетську армію і наблизилися до Суеца, маючи на прицілі столицю Єгипту Каїр. Це змінило перебіг війни, оскільки дві наддержави, які підтримують кожну країну - СРСР, що підтримує єгиптян, і США, що підтримують ізраїльтян, обидві почали турбуватися, що їх втягнуть у конфлікт, тому активізувалися заклики до перемир'я.

Як пише The Hill, український наступ у Росії нагадує ранні успіхи, досягнуті ізраїльтянами.

"Москва розташована всього за 300 миль від цих ліній фронту. Хоча мало хто думає, що столиці Росії дійсно загрожуватиме небезпека, її близькість до місць бойових дій викликає збентеження. Для зміни перебігу війни може бути достатньо перенести боротьбу вглиб Росії, як це зробили ізраїльтяни, перейшовши Суецький канал і погрожуючи серцю єгипетської армії та її великим містам", - ідеться в статті.

Водночас, пише видання, Путін перебуває в іншому становищі, ніж Анвар Садат, лідер Єгипту на той час. Для Єгипту і Сирії мир, досягнутий шляхом переговорів, мав сенс, оскільки вони досягли певного успіху, завдавши критичного удару по зарозумілості Ізраїлю і знекровивши його армію.

"Але для Путіна такий мир може стати його крахом. Якщо його підштовхне до столу переговорів успішний український наступ, який захопить російську територію, яку Москва не зможе повернути, це порушить атмосферу непереможності Путіна, імідж якого і так постраждав через його тривалу війну проти України", - пише The Hill.
Читайте також: Помста за Курщину: росіяни планують в Україні щось схоже на теракт веж-близнюків у США
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини