xcounter
Calendar Icon

Затримання гендиректора Telegram Павла Дурова у Франції: за що йому світить 20 років за ґратами

25.08.2024 14:15 (Оновлено 25.08.2024 в 14:16)

Засновника і гендиректора Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов зі свого приватного літака в аеропорту Ле-Бурже. Дуров, який має франко-російське громадянство, був у супроводі свого охоронця та жінки.

Йому можуть оголосити про підозру у співучасті в тероризмі, продажі наркотиків, шахрайстві, відмиванні грошей та інших злочинах. Про це повідомляє французький канал TF1 з посиланням на свої джерела.

Затримання здійснено жандармерією транспортної безпеки за запитом Офісу з питань неповнолітніх Франції.

Цікавий момент: Дуров, зважаючи на все, вже знав, що в аеропорту на нього чекають жандарми - в останній момент він хотів відвести літак і не приземлятися в Парижі. За даними Flightradar24, Embraer Legacy різко змінив траєкторію польоту, перебуваючи над французьким містом Reims.

За даними видання, Дуров прибув прямо з Азербайджану, його затримали з ордером на обшук. Гендиректору месенджера можуть оголосити про підозру у співучасті в тероризмі, продажі наркотиків, шахрайстві, відмиванні грошей та інших злочинах через відсутність модерації в Telegram.

Перед французьким судом він постане як громадянин Франції. За даними ЗМІ, французька влада хоче з'ясувати зв'язок Дурова з Кремлем і допитати через підозри щодо прослуховування менеджера Макрона через захищену мережу TG.

TF1 повідомляє, що Дуров у Франції був включений до списку розшукуваних осіб. Він отримав французьке громадянство у 2021 році.

З посиланням на близькі до слідства джерела TF1 стверджує, що стосовно Дурова раніше було виписано ордер на арешт, який набув чинності, щойно той опинився на території Франції. Ордер на обшук Дурова видали через його відмову співпрацювати з правоохоронцями у розслідуваннях, які здійснювалися за допомогою месенджера Telegram. Йому загрожує до 20 років тюрми.

Повідомляється також, що Дуров перебував у списку розшукуваних осіб (FPR) і був під розслідуванням французької поліції на підставі попереднього розслідування, ініційованого Офісом з питань неповнолітніх (OFMIN) при Національному управлінні судової поліції Франції.

Деталі затримання та обставини, які призвели до його розшуку, наразі уточнюються.

Читайте також: Поліція знайшла пістолет під час обшуку квартири у справі про вбивство Фаріон
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини