xcounter
Calendar Icon

Поліція виявила сховок вбивці Фаріон на околицях Львова: що там було

02.08.2024 12:48 (Оновлено 02.08.2024 в 12:48)

Правоохоронці виявили будинок у лісовій місцевості на околицях Львова, де міг перебувати підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Галицького районного суду міста Львова від 24 липня.

У ній зазначається, що 21 липня в ході відпрацювання шляхів підходу та відходу від місця події особи, що може бути причетною до вчинення цього кримінального правопорушення, у лісовій місцевості за GPS-координатами 49.8705586, 23.9897726 було виявлено будинок, у якому могли знаходитись речі та предмети, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

Йдеться, зокрема, про одяг, у який була одягнена особа, що може бути причетною до вчинення умисного вбивства, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, інші заборонені в обігу речі (предмети), біологічних сліди, що залишені вищевказаною особою, а також речі, документи, які містять інформацію, яка сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути доказами у ньому.

Так, було вирішено проникнути у приміщення будинку, де було проведено огляд місця події, під час якого було виявлено та вилучено, зокрема чотири пластикові пляшки ємкістю 2 л, дві пластикові пляшки ємкістю 1,5 л, чотири пластикові стакани, два паперові стакани, посудину з фольги, пластиковий харчовий контейнер, три паперові одноразові тарілки, дві пластикові тарілки, керамічну тарілку, 17 одноразових виделок та 14 одноразових ложок.

Також це матрац, дві подушки, покривало, попільничка з чотирьма недопалками, пачка з-під сигарет "Мark", а також картонна коробка, в якій були свічка, фольга, два пластикові стакани та фрагмент паперу.

Того ж дня вилучені об’єкти було визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.

"Враховуючи викладене та положення ч. 2 ст. 167 КПК України, є достатні підстави вважати, що вказані вилучені речі зберегли на собі сліди кримінального правопорушення", - йдеться в судовій ухвалі.

Крім того, зазначається, що в органу досудового розслідування існує сукупність підстав вважати, що ці речі та предмети є речовими доказами, оскільки після проведення їх дослідження та детального вивчення, шляхом оглядів та проведення відповідних експертиз, можуть підтверджуватись або спростовуватись обставини, що встановлюються під час цього або інших кримінальних проваджень.

Так, слідчий суддя вирішив задовольнити клопотання слідства та накласти арешт на вказане майно.

Читайте також: Убивство Фаріон: експертка склала психологічний портрет підозрюваного
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини