xcounter
Calendar Icon

Донька оборонця Маріуполя повідомила про смерть батька, якого рік тому впізнала на судилищі

31.07.2024 12:55 (Оновлено 31.07.2024 в 14:37)

У 2023 році під час показовгого судилища над азовцями донька впізнала батька Олександра на лаві підсудних поруч з іншими захисниками Маріуполя. Утім, чоловік помер у полоні, не дочекавшись повернення додому. Про смерть батька 21 липня повідомила Крістіна Кошка на своїй сторінці в Instagram.

"9 днів, як тебе не стало, 9 днів, поки ти досі не на рідній землі. Мій улюблений татко, як ми боролися за тебе, як боровся ти і чекай на зустріч з нами. Ти завжди підбадьорював нас. Ніколи не пробачу тим, хто тебе не врятував, і це відбулося в полоні. А ти писав, надія на зустріч. Ти наш Герой", – написала дівчина 30 липня.

Олександр Іщенко був фігурантом кримінальної справи, яку окупанти завели проти 22 військовополонених за зв'язок із "Азовом".

55-річний боєць з бригади "Азов" помер у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону. Точна дата і причина офіційно не були озвучені.

Як зазначає BBC Україна, до початку повномасштабного вторгнення чоловік працював моряком. Пізніше Олександр приєднався до територіальної оборони, у складі якої став на захист Маріуполя. Чоловік потрапив у полон у 2022 році.

У червні 2023 росіяни в Ростові-на-Дону влаштували показове судилище над українськими захисниками. На одному з фото Крістіна впізнала свого батька.

"За що такі муки, рідний мій дивиться в камеру з таким порожнім поглядом. Рік мук, навіть не схожий на себе. Здається, що дві різні людини, але, на жаль, ні. Важко дивитися на людину, яка колись була щаслива, у якої було все, а зараз – просто безпорадність та порожнеча в очах", – відреагувала тоді дівчина.
"Це фото буде назавжди в пам’яті. Як можна так довести людину? Блакитні очі, в яких згасає надія на повернення. Він просить знеболювальні, його стан здоров’я погіршується", – розповідала наприкінці червня 2023 року Крістіна.

У березні 2024 року ростовський суд продовжив утримання українських захисників, над якими відкрив провадження, під вартою до 29 червня. Серед них також був Олександр, який на той момент пробув у полоні 22 місяці.

Читайте також: "Світ має знати": вже другі роковини показової страти в Оленівці, коли рф заживо спалила азовців
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини