xcounter
Calendar Icon

Європу охопить нова хвиля 40-градусної спеки, зачепить і Україну, - синоптик

У першій декаді серпня Європу охопить нова хвиля потужної спеки, стовпчики термометрів показуватимуть +40° та навіть вище. Аномальні температури зачеплять і Україну. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, пише Метеопрог.

У першій декаді серпня очікується розвиток малорухомого субтропічного висотного гребеня із Північної Африки у бік Центральної та Південної Європи. За словами синоптика, є висока ймовірність надходження тропічного африканського повітря в північні широти, що призведе до нової хвилі спеки в багатьох європейських країнах.

"Очікується, що пік спекотної погоди у центральній та південній Європі припаде на 5-15 серпня. У цей період максимальні добові температури можуть досягати місцями +40 °С і вище", - прогнозує Кібальчич.

На тлі спеки, за його словами, очікуються також епізоди небезпечних конвективних явищ - сильні зливи, руйнівні шквали та крупний град (в основному це стосуватиметься Італії, Німеччини та деяких країн центральної Європи).

"Поступово субтропічний гребінь та пов'язана з ним аномально спекотна погода просуватиметься у східному напрямку. Тому західні та південні області України зустрінуть спекотну погоду першими, де фіксуватимуться максимальні показники температури +34…+38 °С", - повідомив експерт з погоди.

На карті представлений мультимодельний прогноз (заснований на комплексному підході) аномалії температури повітря в Європі на серпень 2024 року, згідно з розрахунками різних прогностичних центрів світу:

Читайте також: Що робити, коли вмираєш від спеки, а світла нема: 9 корисних порад
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини