xcounter
Calendar Icon

Жінки з медичною освітою не зможуть працевлаштуватися без оновлення даних у ТЦК

Жінок із медичною та фармацевтичною освітою можуть оштрафувати на суму від 17-25 тисяч гривень, якщо вони не стануть на військовий облік або не оновлять дані. Без оновлення даних такі жінки не зможуть працевлаштуватися.

Про це пише видання Заборона.

Військовий облік не означає автоматичної мобілізації і жодним чином не обмежує можливість виїзду за кордон таких жінок.

Крім чоловіків, стати на облік і оновити дані мають і військовозобов'язані жінки. Це, зокрема, стосується жінок з медичними або фармацевтичними спеціальностями, які придатні до служби за станом здоров'я.

Способи поновлення даних для жінок такі самі, як і для чоловіків - ТЦК, ЦНАП або Резерв+. Стати на облік жінкам також треба до 16 липня включно.

Крім того, на військовий облік можуть стати жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю. Перелік таких професій зазначений у відповідному наказі Міноборони.

Жодних обмежень на виїзд за кордон жінок закон не встановлює.

Ті жінки, які обов'язково мають стати на військовий облік, але не зробили цього або не оновили дані так само можуть бути оштрафовані, як і чоловіки.

Сума штрафу за не оновлення даних і за не взяття на облік становить від 17 000 до 25 500 грн, зазначено в статті 210 КУпАП.

До середини травня жінки з медичною або фармацевтичною освітою могли працевлаштовуватися як невійськовозобов'язані до кінця 2026 року. Однак 16 травня 2024 року український уряд цю норму скасував.

Таким чином, тепер жінки з відповідною освітою мають стати на військовий облік перед працевлаштуванням. Перебування на військовому обліку стало обов'язковим із жовтня 2023 року.

Як раніше писав FaceNews.ua, Міноборони спростувало інформацію про штрафи за оновлення даних у ТЦК без проходження ВЛК
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини