xcounter
Calendar Icon

Суд випустить ексрозвідника Червінського під заставу

16.07.2024 11:00 (Оновлено 16.07.2024 в 14:51)

Апеляційний суд Кропивницького змінив запобіжний захід ексрозвіднику Роману Червінському, його випустять з-під варти під заставу в розмірі 9 млн гривень. Про це 15 липня повідомив адвокат Віктор Василюк.

"Героя-розвідника Романа Червінського відпустили під заставу! Нарешті Роман зможе обійняти своїх дітей, маму, дружину, сестру. Дякую всім, хто підтримував і наближав цю проміжну перемогу. Але боротьба ще триває!", - написав адвокат.

Інший адвокат Червінського, Костянтин Глоба, повідомив, що 27 народних депутатів і ще 51 особа висловили бажання взяти колишнього розвідника на поруки.

Червінський є фігурантом справи про удар РФ по аеродрому біля Кропивницького 2022 року.

За даними слідства, Червінський разом з іншими особами вирішив самовільно провести "спецоперацію" із заволодіння військовим літаком РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

Операція проводилася, незважаючи на зауваження СБУ та без згоди відповідних державних органів.

В результаті війська РФ отримали дані про розміщення на аеродромі Канатове особового складу ЗС ЗСУ та українських літаків, що дало змогу РФ обстріляти аеродром.

У результаті один український військовий загинув, 17 дістали поранення. Також було знищено два бойові винищувачі ЗСУ. Злітна смуга, інша техніка та будівлі зазнали значних пошкоджень.

У квітні 2023 року Червінському було оголошено про підозру за статтею "Перевищення військовою посадовою особою влади або службових повноважень". Суд взяв його під арешт.

У грудні 2023 року Червінському оголосили про підозру у спробі заволодіти 100 тисячами доларів США, видаючи себе за чиновника Державної фіскальної служби.

Читайте також: У Києві перед судом постане директорка музею "Київська фортеця"
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини