xcounter
Calendar Icon

Депутати Румунії прийняли рішення вбити сотні диких ведмедів

Палата депутатів Румунії на позачерговій сесії в понеділок, 15 липня, схвалила законопроєкт про заходи з управління популяцією ведмедів. Це сталося після смерті молодої дівчини, на яку днями напав ведмідь. Про це повідомляє Digi24.

214 голосів було подано за, 7 проти, 23 утрималися, і один депутат не голосував. На 2024 і 2025 роки законопроєкт передбачає знищення 426 бурих ведмедів, що відповідає національному рівню профілактики.

Центральний орган, відповідальний за полювання, має проводити дослідження еволюції популяції бурого ведмедя в Румунії не рідше ніж один раз на два роки.

Прем'єр-міністр Марчел Чіолаку оголосив про проведення позачергової сесії для внесення змін до законодавства після трагедії в горах Бучегі.

Він повідомив, що поговорив із міністром довкілля і тимчасовим головою Палати депутатів Альфредом Сімонісом і дав зрозуміти, що ведмедів на території Румунії не дозволять відстрілювати на власний розсуд, але боротимуться із зонами підвищеного ризику.

Чіолаку також зазначив, що, згідно з бесідами з людьми, які працюють на місцях, у деяких районах спостерігається перенаселення ведмедів, оскільки їм не вистачає їжі, і тому вони спускаються в райони, де є люди.

Президент Клаус Йоганніс відреагував на ситуацію, заявивши, що вона зайшла занадто далеко і що він дуже стурбований. Йоганніс сказав, що вражений тим, що трапилося, особливо тим, що нещодавно він теж ходив стежкою в горах Бучегі, а потім дізнався, що зовсім недалеко від його місця сталося це нещастя.

Він також сказав, що проблема з ведмедями не нова, і політичний клас завжди пунктуально реагував на ці неприємні інциденти, і "якщо ми хочемо, щоб у Румунії й далі розвивався здоровий туризм, ми маємо розуміти, що не можна допустити, щоб люди гинули від рук тварин".

Нагадаємо, в Румунії на минулому тижні загинула 19-річна туристка, на яку в горах напав ведмідь. Дику тварину застрелили, коли ведмідь намагався нападати на рятувальників.

Читайте також: У Великій Британії з арбалета вбили дружину і дочок журналіста BBC
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини