xcounter
Calendar Icon

У Трампа під час виступу в Пенсильванії випустили 9 куль, він поранений: відео моменту

У США під час виступу кандидата в президенти Дональда Трампа в місті Батлер у Пенсільванії пролунали постріли. Замах на вбивство Трампа було скоєно під час одного з агітаційних виступів.

Стрілок поранив експрезидента в сантиметрах від голови, пошкодивши вухо. Унаслідок стрілянини загинула одна людина - один учасник мітингу, ще двоє отримали тяжкі поранення.

На кадрах видно, що спочатку Трамп впав. Його швидко оточила озброєна охорона, і він пролежав близько хвилини. Потім підвівся, підняв кулак догори, сів в автомобіль і поїхав.

Сам Трамп подякував американським спецслужбам і висловив співчуття сім'ї загиблого.

"У мене стріляли – куля пробила верхню частину правого вуха. Я одразу зрозумів, що щось не так, бо почув свист, постріли і одразу відчув, як куля пробиває шкіру. Була сильна кровотеча, і тоді я зрозумів, що відбувається. Боже, бережи Америку!", – написав Трамп у Х.

Ілон Маск заявив, що за останні 8 місяців його двічі намагалися вбити. Він також написав пост на підтримку Трампа.

Штат Пенсильванія, де проходив виступ Трампа, входить до числа ключових штатів, від голосування в яких залежить результат майбутніх президентських виборів. Наразі демократ Джо Байден відстає там на 7%, оскільки протрампівські сили лише за останній місяць сконцентрували в штаті $8 млн на агітаційну рекламу, пише Bloomberg.

Президент Джо Байден прокоментував стрілянину на мітингу Трампа, заявивши, що в США немає місця такому насильству. Він засудив напад і "радий чути, що Трамп у безпеці і почувається добре".

Що відомо про снайпера, який намагався вбити Трампа

Зловмисник стріляв з відстані приблизно 130 метрів від мітингу Трампа. Вогонь він відкрив з даху одноповерхової будівлі.

Снайпера ліквідували співробітники Секретної служби США. ФБР ідентифікувало підозрюваного, це 20-річний чоловік із Пенсільванії. Поки що нічого не відомо про мотиви злочину. На місці стрілянини силовики виявили гвинтівку типу AR. За даними Секретної служби США, підозрюваний дев'ять разів вистрілив у напрямку сцени. Справу розслідують як замах на вбивство Дональда Трампа, пише АР.

Як пише New York Post з посиланням на джерела, стрільбу на мітингу Трампа влаштував Томас Метью Крукс. Водночас поліцейське управління Батлера повідомляє, що стрільцем, ймовірно, був відомий антифа-активіст Марк Вайолетс. Перед замахом він опублікував на ютубі відео, на якому заявив, що "справедливість прийде".

На фото 20-річний Томас Метью Крукс, який стріляв у Дональда Трампа, пише New York Post.

Замах на Трампа: відео моменту, повне відео

Як раніше писав FaceNews.ua, У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де розглядається справа Трампа: відео моменту
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини