xcounter
Calendar Icon

СБУ затримала вантажний корабель, який вивозив зерно з окупованого Криму (фото)

СБУ в акваторії Одеської області затримала іноземний вантажний корабель і його капітана, який працював на країну-агресора РФ. Про це 11 липня повідомляє СБУ.

Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення РФ на вивезення українського зерна з окупованого Криму.

У 2023-2024 роках судно неодноразово пришвартовувалося до морського порту Севастополя, щоб забрати награбовану аграрну продукцію. Потім корабель перевозив вантаж на Близький Схід для продажу на користь країни-агресора РФ.

Для маскування капітан корабля періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок.

У такий спосіб він допомагав окупантам вивозити багатотонні партії українського зерна, викраденого з окупованих регіонів на півдні України.

Капітаном вантажного судна є громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До складу екіпажу корабля входило ще 12 іноземців.

Під час обшуку на борту судна виявлено документи, засоби навігації та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили капітану корабля про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Судно відбуксировано в Одеську область і рішенням суду заарештовано.

Читайте також: В Ірані перекинувся новітній фрегат Sahand (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини