xcounter
Calendar Icon

Рятувальні роботи в "Охматдиті" зупинені: останні дані про загиблих і поранених (фото, відео)

Аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту" в Києві завершені. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Унаслідок атаки рф на цій локації двоє осіб загинуло, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей", - повідомив він.

Загалом станом на зараз у Києві внаслідок російських ударів 8 липня загинуло 29 осіб, серед яких 4 дитини, та 117 людей постраждало, з них - 10 дітей.

"Доба безперервної та самовідданої роботи. Дякую кожному, хто допомагав, рятував, підтримував. Неймовірна сила єдності українців", - наголосив міністр.

Бригадами швидкої допомоги з лікарні "Охматдит" були переведені в інші медичні заклади 94 дитини, з них 8 постраждалих. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"У стаціонарах комунальних медзакладів на сьогоднішній ранок перебувають 57 людей (всі дорослі). 5 із них - у важкому стані", - зазначив Кличко.

Утім, учора повідомлялось про більшу кількість жертв від ракетного удару по лікарні. Йшлося про те, що з-під завалів "Охматдиту" дістали тіла матері та двох її дітей. За словами радниці-уповноваженої президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'ї Герасимчук, рятувальники дістали бездиханних 9-річну дівчинку, 11-річного хлопчика та їх маму. За сьогоднішніми даними hromadske, також з-під завалів дитячої лікарні "Охматдит" дістали немовля. Дитину забрала "швидка".

За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, в "Охматдиті" пошкоджено реанімаційне, операційне та онкологічне відділення.

Нагадаємо, що ця ракета 8 липня, коли росіяни святкували День родини, знищила дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. Як бачите, ракета не була пошкоджена засобами ППО. Удар був цілеспрямований.

СБУ встановила, що рф ударила по лікарні ракетою Х-101. Слідчі знайшли докази на місці події, включаючи уламки ракети Х-101 з серійним номером і частину руля цієї ракети.

Момент влучання ракети в лікарню "Охматдит" (відео)

Читайте також: Польща перехоплюватиме ракети РФ у небі України
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини