xcounter
Calendar Icon

Олігарх Боголюбов виїхав за кордон за чужим паспортом (відео)

Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов 24 червня незаконно виїхав за межі України за чужим паспортом. Йому заочно повідомлено про підозру, прикордонника затримали.

Про це 9 липня повідомляє ДБР та Офіс Генпрокурора.

Встановлено, що Боголюбов організував собі незаконний перетин кордону із залученням начальника групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби "Ягодин" Луцького прикордонного загону.

Для цього бізнесмен використав чужий закордонний паспорт громадянина України, який був загублений у 2022 році та про що були проінформовані відповідні органи.

"У ніч на 24 червня 2024 року за сприяння прикордонника, який достовірно знав, що йому для перевірки надали документ на ім'я іншої особи, український бізнесмен незаконно виїхав із країни", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Підтверджено, що затриманий прикордонник передав своїй підлеглій документи пасажирів і запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов і його родич.

Після перетину кордону польським прикордонникам Боголюбов пред'явив уже свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Боголюбову та прикордоннику повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Також Боголюбову повідомлено про підозру в незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн гривень.

Читайте також: Масштабній корупції в Держмитслужбі запобігли в НАБУ
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини