xcounter
Calendar Icon

Польща перехоплюватиме ракети РФ у небі України

У Польщі Володимир Зеленський і Дональд Туск підписали безпекову угоду. Зокрема, вона передбачає формування добровольчого військового підрозділу з українців-біженців та перехоплення Польщею російський ракет і дронів у небі України.

Про це 8 липня повідомив Офіс президента.

Угода з Польщею вперше серед уже підписаних двосторонніх безпекових угод передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Також уперше в безпековій угоді йдеться про створення "українського легіону" - підготовку особового складу Сил безпеки і оборони України на території Польщі, приєднатися до якого зможуть громадяни України, які тимчасово проживають у Польщі та інших країнах.

Повідомляється, що Польща розгляне можливість передачі Україні щонайменше однієї додаткової ескадрильї МіГ-29.

"Угода містить потужний блок щодо співпраці в оборонній промисловості, зокрема розміщення виробництв польських оборонних компаній в Україні та вивчення додаткових можливостей спільного оборонного виробництва", - йдеться в повідомленні.

Також Польща продовжуватиме роботу логістичного хабу POLLOGHUB та використання потенціалу ЛітПолУкрбригу для посилення ЗСУ.

Документ має на меті посилення співпраці в невійськовій сфері, зокрема в розвідці, кібербезпеці, морській та інформаційній безпеці, захисті критичної інфраструктури.

Окремі блоки угоди стосуються економічного відновлення та відбудови, прикордонної інфраструктури та розвитку транзитного потенціалу.

Політична співпраця включає питання євроінтеграції, реалізації Української формули миру, санкцій, відшкодування збитків Україні, а також притягнення агресора до відповідальності.

Документ підписано на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, яку ухвалили у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський прибув до Варшави перед візитом на саміт НАТО.

Як повідомляв FaceNews.ua, У Києві уламки ракет пошкодили будівлю дитячої лікарні (відео, фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини