xcounter
Calendar Icon

Міноборони спростувало п'ять поширених страхів про Резерв+

Міністерство оборони зібрало п'ять найпоширеніших страхів людей про застосунок Резерв+.

Про це 4 липня розповіла заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

"У кожному проєкті, який я вела до призначення в Міністерство оборони України, була культура постійного збору відгуків від користувачів. Це дисциплінує і мотивує вдосконалювати цифрові інструменти. Тому наша команда вирушила на польові дослідження до ЦНАПу та ТЦК", - написала Чорногоренко.

Мета дослідження зрозуміти, чому люди стоять у чергах, а не оновлюють дані за кілька хвилин на смартфоні.

Ось топ 5 страхів про Резерв+:

1. Військово-обліковий документ у Резерв+ ні на що не впливає, а ось папірець із ЦНАПу впливає.

Це міф, оскільки Резерв+ і ЦНАП генерують однакові документи. З 18 червня вони прирівнюються до військового квитка і тимчасового посвідчення. З документом у Резерв+ можна навіть перетинати кордон, що кілька тижнів тому підтвердив спікер ДПСУ Андрій Демченко.

2. Я оновлю дані через Резерв+ і відразу отримаю статус "У розшуку".

Статус "У розшуку" з'являється не через оновлення даних у застосунку. ЦНАП і ТЦК не дадуть іншого результату. Це відбувається, бо, наприклад, людині вручили повістку, а вона за нею не з'явилася. Терміни появи в ТЦК закінчилися, вона порушила закон і тому її оголосили в розшук. А завдяки застосунку ви можете дізнатися про потенційну проблему онлайн, а не під час затримання відповідними органами.

3. Я боюся, що мої дані можуть вкрасти через Резерв+, а в ЦНАПі не вкрадуть.

По-перше, застосунок пройшов усі необхідні перевірки безпеки та має сертифікат КСЗІ. По-друге, Резерв+ лише відображає інформацію з реєстру Оберіг і не зберігає її на власних серверах. Дані з ЦНАПу та Резерв+ потрапляють у єдине місце - реєстр Оберіг, доступ до якого мають лише уповноважені органи.

4. Я боюся, що прийде електронна повістка в Резерв+.

Такого не буде, оскільки закони України про військо та мобілізацію не знають, що таке електронна повістка чи будь-яке подібне електронне сповіщення. Тобто вона не прописана в офіційних документах. Тому її і не може бути в Резерв+.

5. Резерв+ відстежує геолокацію, щоб потім ТЦК мене знайшли.

Цей страх - конспірологічна теорія. Насправді в будь-якому смартфоні можна перевірити, які додатки мають доступ до геоданих або їх запитують. Ви особисто можете перевірити, що в Резерв+ немає жодної потреби в геолокації.

"Тому не витрачайте нервові клітини на черги та паперову рутину, а оновлюйте дані швидко та зручно в Резерв+", - закликала заступниця міністра.

Читайте також: Київські чиновники "відмазали" від мобілізації родичів за допомогою дітей-сиріт - омбудсмен
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини