xcounter
Calendar Icon

На Закарпатті затримали двох псевдоволонтерів "ждунів" Росії (фото, відео)

На Закарпатті прикордонники затримали двох аферистів, мешканців Одеси та Полтави, які привласнювали зібрані на лікування дітей гроші та чекали "приходу Росії".

Про це 4 липня повідомила Держприкордонслужба.

Автомобіль "Фольксваген", яким їхали псевдоволонтери, наряд відділення інспекторів прикордонної служби "Хижа" Мукачівського загону зупинив на контрольному посту на околиці населеного пункту Теково.

Водій відмовився надати автомобіль для огляду. Як підставу для безперешкодного проїзду через контрольні пости, пред'явив посвідчення комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Таке ж посвідчення мав і пасажир.

Як з'ясували згодом прикордонники, надані документи є фальшивими.

Під час подальшого огляду в аферистів також виявили посвідчення про приналежність до одного з благодійних фондів, договір про надання волонтерських послуг, бланки актів вилучення грошових пожертв, наліпки благодійного фонду тощо.

Виявилося, що "благодійники" розвозили по місцевих магазинах скриньки для збору грошей, а надалі 80% від зібраних грошей забирали собі.

У телефоні одесита оперативники загону виявили листування, в якому він висловлює надію на перемогу Росії у війні проти України.

Про факт виявлення в діях псевдо-благодійників ознак злочинів, передбачених ст. ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та 190 ККУ (Шахрайство) прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Заходи з ретельного вивчення всіх деталей виявлених правопорушень тривають.

На Закарпатті затримали двох псевдоволонтерів "ждунів" Росії

На Закарпатті затримали двох псевдоволонтерів "ждунів" Росії

На Закарпатті затримали двох псевдоволонтерів "ждунів" Росії

Фото: Держприкордонслужба

Як раніше писав FaceNews.ua, У РФ затримали школяра за "підготовку вбивства" Симоньян і Собчак
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини