xcounter
Calendar Icon

Київські чиновники "відмазали" від мобілізації родичів за допомогою дітей-сиріт - омбудсмен

Чиновники Служби у справах дітей та сім'ї Києва і Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 Києва відправили своїх близьких родичів "супроводжувати" дітей за кордон.

Про це 3 липня повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Відмазали" від мобілізації. Як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, стали прикриттям для близьких родичів київських чиновників, щоб нелегально виїхати за кордон і уникнути мобілізації", - ідеться в повідомленні.

Лубінець повідомив, що в березні 2022 року, коли тривали активні бойові дії під Києвом, 68 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва в супроводі 20 осіб евакуювали до колишнього молодіжного табору міста Вупперталь у Німеччині.

Ці вихованці - діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Представники омбудсмена під час моніторингових візитів відвідували заклади за кордоном, де перебувають українські діти.

До вищезгаданого табору працівників Офісу Омбудсмана не допустили через відсутність на території табору супроводжуючих від України. Діти перебувають виключно під опікою німецької сторони.

Серед супроводжуючих осіб під час евакуації в офіційних наказах були люди, які не мають стосунку до цієї сфери, і лише за день до цього стали працівниками установ, а деякі зовсім ніколи не були працевлаштовані.

"Найцікавіше: серед цих людей - близький родич керівника Служби у справах дітей та сім'ї міста Києва та близький родич керівника Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва. Серед супроводжуючих також значаться ще чотири особи, підстави для виїзду яких потребують додаткового вивчення", - повідомив Лубінець.

Він зазначив, що кожен із чоловіків-супроводжувачів звільнився з посад після того, як опинився за межами України, і жоден із них наразі не працює в цих органах. Ба більше, вони не повернулися в Україну.

"Я вже надіслав відповідні листи до Офісу Генпрокурора, Нацполу, Мінсоцполітики, Нацсоцсервісної служби, КМДА, де наголосив на всіх виявлених фактах. Очікую на швидке та неупереджене розслідування", - заявив омбудмен.

Як повідомляв FaceNews.ua, На Закарпатті житель Києва порізав вени в ТЦК (відео, фото)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини