xcounter
Calendar Icon

В ОП відповіли на пропозицію Орбана про припинення вогню

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва закликав президента України Володимира Зеленського подумати над припиненням вогню, що могло б прискорити темп переговорів.

Про це він заявив на спільній пресконференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Я попросив пана Президента подумати про те, чи не можна трошки інакше піти, зробити перерву, перервати вогонь і потім почати, продовжити переговори. Адже припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу цих переговорів", - сказав Орбан.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону заявив, що Угорщина не перша країна, яка говорить про припинення вогню, але в України є чітка позиція, як досягнути миру, її обговорення вже розпочалося під час першого Саміту миру.

"Угорщина - не перша країна, яка говорить про подібний варіант подій. Президент України вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав свою позицію, яка є чіткою, зрозумілою і відомою. Україна справді хоче миру, і ми маємо для цього інструмент - Україна провела перший, інавгураційний саміт миру і готується до другого", - розповів Жовква.

Він заявив, що якщо РФ не буде говорити мовою ультиматумів, то її представники зможуть у тій чи іншій якості бути присутніми під час другого саміту.

Раніше повідомлялося, що Віктор Орбан, який головує в Європейській раді, у вівторок вранці, 2 червня, прибув до Києва для переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: У Білорусі зробили заяву про ядерну зброю і "мудрого керівника"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини