xcounter
Calendar Icon

FATF не внесла РФ до чорного списку боротьби з відмиванням грошей

З 23 по 28 червня 2024 року у Сінгапурі відбувалося Пленарне засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). До чорного списку РФ знову не внесли. Про це 1 липня повідомило Міністерство фінансів.

Відповідно до офіційної інформації FATF за наслідками Пленарного засідання, зупинення членства РФ у FATF залишається в силі. Однак до чорного списку РФ знову не внесли.

FATF повторно наголошує, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо поточних та нових ризиків обходу заходів, вжитих проти РФ з метою захисту міжнародної фінансової системи.

"Ми очікували більш рішучих дій від FATF у зв'язку з численними доказами порушень з боку Росії. Хоча я вітаю рішення про продовження призупинення членства РФ, все ще бракує належної реакції - включення до чорного списку", - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Він наголосив що FATF, яка відповідає за безпеку глобальної фінансової системи, повинна дотримуватися свого мандату та прямо назвати країну, яка збільшила свої фінансові зв'язки з Північною Кореєю, порушуючи Резолюції Ради Безпеки ООН.

"Доказів такої співпраці достатньо. Відсутність більш жорстких обмежувальних заходів проти Росії грає на користь Кремля, дозволяючи йому та потенційно іншим зловмисникам і далі підривати міжнародну систему", - повідомили в Мінфіні.

Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський зазначив, що Україна продовжує бути активним учасником засідань FATF, контакти із делегаціями посилюються.

"Росія, як зупинений член FATF, не має уникати відповідальності за свої дії в межах Мандату FATF. Наша команда працює над подальшими заходами і я дякую всім колегам на національному та міжнародному рівні, хто підтримує ці зусилля", - заявив він.
Читайте також: Окупанти закатували Олександра Грицюка за відмову говорити російською: фото до і після СІЗО
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини