xcounter
Calendar Icon

У Білорусі зробили заяву про ядерну зброю і "мудрого керівника"

Армія Білорусі навчилася поводитися з нестратегічною ядерною зброєю і застосує її в разі загрози суверенітету і незалежності країни.

Це заявив начальник Генштабу ЗС Білорусі генерал-майор Павло Муравейко.

"Зброя - це дорогі іграшки, якими транснаціональні корпорації, виробники дуже хочуть гратися. Для цього розв'язуються війни, щоб можна було далі нарощувати і розвивати військово-промисловий комплекс. Мілітаризація створена штучно", - заявив Муравейко.

Він звернув увагу, що "намальована страшилка у вигляді РФ, яка нібито загрожує країнам Балтії, нібито загрожує Польщі, нібито хоче взагалі повернутися до додотсдамського розподілу територій".

"У нас мудрий керівник. У нас цілком адекватна політика, яка дає нам змогу не вдаритися в крайнощі й кинутися за тим, щоб мілітаризуватися. Тут знову ж таки комплексність. Це дипломатія - вибудовування стосунків із різними країнами та організаціями", - заявив генерал.

За його словами, за кілька днів Білорусь стане повноправним членом Шанхайської організації співпраці.

Білоруський генерал заявив, що Польща, на його думку, хоче завадити цьому "або, у всякому разі, кинути ложку дьогтю в ту банку меду, яка сьогодні побудована".

"Один з останніх аргументів і тез, які виступають як стримувальний фактор, - це повернення на територію нашої країни нестратегічної ядерної зброї. Ми навчилися поводитися з цією зброєю. Ми вміємо впевнено її застосовувати. Ми здатні це робити. І можете не сумніватися: ми це зробимо, якщо суверенітету і незалежності нашої країни буде створено загрозу", - заявив Муравейко.
Читайте також: Окупанти закатували Олександра Грицюка за відмову говорити російською: фото до і після СІЗО
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини