xcounter
Calendar Icon

"Чергове ру*няве гівно": на орбіті вибухнув і розвалився російський супутник масою 6 тон

27.06.2024 18:47 (Оновлено 27.06.2024 в 18:51)

Компанія з відстеження космічних об'єктів LeoLabs зафіксувала подію, унаслідок якої в космосі утворилось сміття на низькій навколоземній орбіті. Йдеться про те, що на орбіті розвалився російський супутник. Це вже не вперше російські супутники залишають за собою купу космічного сміття.

"За попередніми даними, непрацюючий російський космічний апарат "Ресурс П1" (SATNO 39186) розвалився на численні фрагменти між 13:05 UTC (16:05 за київським часом, - Ред.) 26 червня та 00:51 UTC (03:51 за київським часом, - Ред.) 27 червня", - йдеться у повідомленні космічного радару LeoLabs у соціальній мережі Х.

Відомо, що супутник спостереження за Землею масою 6,5 тон був запущений росіянами у червні 2013 р. та деактивований у грудні 2021 р.

Як відомо, Росія роками випробовує технології для операцій зближення як на низькій навколоземній орбіті, так і на геостаціонарній орбіті, і однією з її цілей є розробка орбітальної зброї, яка могла б літати разом з іншими космічними апаратами.

Керівники Космічних сил США висловили занепокоєння щодо орбітальних маневрів російських супутників-інспекторів, які, на їхню думку, можуть загрожувати супутникам, що виконують місії національної безпеки США.

У освітньому телеграм-каналі Alpha Centauri, який публікує новини космонавтики та астрономії, констатували, що совєцькі, російські та китайські супутники ставатимуть дедалі більшою проблемою для використання космосу нормальними країнами.

"На круговій орбіті 355 км вибухнуло чергове р*сняве гівно масою 6 тон", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вчені зафіксували 25 дивних сигналів з космосу, які постійно повторюються
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини