xcounter
Calendar Icon

Чому важливо не забувати про спорт під час війни (відео, фото)

27.06.2024 15:17 (Оновлено 27.06.2024 в 15:18)

Костянтин Голубцов, один із засновників центру пляжних видів спорту СЕТ розповів Facenews, як змінилося ставлення людей до спорту після повномасштабного вторгнення.

Фізичні навантаження зміцнюють імунну систему, покращують роботу серця і судин, допомагають підтримувати оптимальну вагу, що є ключовим для збереження життєвих сил і енергії.

Психологічний аспект також відіграє важливу роль. Спорт сприяє виробленню ендорфінів - гормонів щастя, що допомагає зменшити рівень стресу, тривожності та депресії, які часто супроводжують військові дії. Відчуття фізичної активності та самодисципліни можуть надати відчуття контролю над власним життям, що важливо в періоди нестабільності.

Соціальний аспект спорту теж не можна недооцінювати. Командні ігри та спільні тренування можуть стати платформою для взаємодії, підтримки та єдності, що важливо для підтримання морального духу суспільства в умовах війни. Заняття спортом можуть об'єднувати людей, надаючи можливість відволіктися від важких буднів, знайти нових друзів і отримати моральну підтримку.

Розкажіть про СЕТ, як давно ви працюєте? Які види спорту взагалі вважаються пляжними?

СЕТ - це перший в Україні цілорічний центр пляжних видів спорту, який знаходиться в київському Х-парку. Центр був заснований у січні 2020 року. СЕТ - це ігрова зона на 1200 квадратних метрів (41 на 27 метрів), 4 тренувальні корти, 800 тонн теплого піску (температура 20-21 градус), 12 метрів висоти. Поле "СЕТ" для пляжних видів спорту є універсальним - його легко перетворити на корти різних форматів. Крім критої всесезонної галявини, будівля вміщує адміністративно-побутовий комплекс - зокрема, чоловічу та жіночу роздягальні, лаунж-бар. Навесні в планах відкрити літні галявини на 4-6 кортів поруч із критою спорудою.

Клієнти СЕТ мають можливість:

  • тренуватися у найкращих спортсменів
  • грати в кайф своєю компанією в задоволення цілий рік (тут ідеться більше про ком'юніті та відпочинок ніж про спорт),
  • знайти своїх людей для гри, якщо у вас немає пари,
  • відпочити, попрацювати, поспілкуватися, подивитися хорошу гру,
  • замовити свою форму для себе або своєї команди,
  • купити м'ячі для волейболу пляжного, або форму для пляжного тенісу.

Пляжні види спорту включають широкий спектр активностей, які зазвичай відбуваються на піску або у воді біля пляжу. Якщо говорити детальніше про види спорту, які пропонує СЕТ, то це:

  • Пляжний волейбол - це, мабуть, найвідоміший пляжний вид спорту. Грається двома командами по два гравці на піщаному майданчику.
  • Пляжний футбол - футбол на піску, зазвичай грається командами по п'ять гравців.
  • Пляжний теніс - поєднує елементи тенісу і бадмінтону, грається на піщаному майданчику з використанням ракеток і спеціального м'яча.
  • Фрізбі (ультімейт фрізбі - командна гра, в якій використовується літаючий диск. Може гратися на піску.
  • Пляжний гандбол - варіант гандболу, який грається на піску. Команди складаються з чотирьох гравців.
  • Пляжнийрегбі - адаптована версія регбі, що грається на піщаному майданчику.
  • Пляжний петанк - французька гра, в якій гравці кидають металеві кулі, намагаючись наблизити їх до маленької дерев'яної кулі (кошонет).

Ці види спорту не тільки популярні, а й доступні для людей різного віку та рівня підготовки, що робить їх ідеальними для активного відпочинку на пляжі.

Як змінилася ваша робота після початку повномасштабної війни?

Напевно, як у більшості. Ми згуртувалися, робимо все, щоб, незважаючи на зовнішні обставини, люди мали можливість тренуватися. Так, бувають різні ситуації - проблеми зі світлом, теплом, потопами, "прильотами". Але від початку повномасштабного вторгнення, коли були блекаути й українці не встигли підготуватися до темряви та холоду, до нас приходили помитися й вийти в інтернет, поспілкуватися й заспокоїтися.

Чи можна сказати, що ті, хто зараз постійно відвідує СЕТ, - це підтримувальне ком'юніті?

Так, це командні види спорту, тому ком'юніті, напевно, це найголовніший фактор, чому людина їде через усе місто і приходить на тренування.

Багато людей не можуть знайти в собі сили зараз займатися спортом. Порадьте, як мотивувати себе на спорт.

Треба підняти дупу і прийти, це перше). Далі буде цікаво, легко і драйвово. Але по-перше треба просто прийти. І немає жодної різниці яким видом спорту ви займатиметеся, головне знайти своїх людей, і отримувати задоволення.

Також хочу нагадати, що коли ми займаємось спортом два рази на тиждень, ми підтримуємо форму, для того, щоб покращувати майстерність треба займатись три рази на тиждень. Завдяки регулярним тренуванням можна переключитися і зарядитися для подальшої боротьби, відпочити ментально і втомитися фізично, знайти свою компанію і навчитися грати в пляжні види спорту.

Спорт під час війни є не лише засобом фізичної підтримки організму, а й важливим інструментом психологічної та соціальної стабільності, що допомагає зберегти здоров'я, витримку та єдність у складні часи.

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Центр пляжних видів спорту СЕТ у Києві

Фото: Костянтин Голубцов

Читайте також: Усик поступається титулом IBF на користь бою Джошуа - Дюбуа (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини