xcounter
Calendar Icon

На Чернігівщині масово всихають ялини та сосни, 24 тисячі саджанців яких Латвія передала як гуманітарку

25.06.2024 13:44 (Оновлено 29.06.2024 в 14:44)

Два тижні тому Департамент екології та природних ресурсів на Чернігівської ОДА повідомив, що майже 24 тисячі саджанців ялини та сосни передала Чернігівській області акціонерна компанія "Державні ліси Латвії" в рамках гуманітарної допомоги для зеленого відновлення територій, що постраждали внаслідок військової агресії рф. Але замість того, щоби латвійські ліси озеленили Чернігівщину, сосни почали всихати. Відповідне відео публікує журналіст і природознавець Сергій Гладкевич.

"Що виросте з цих саджанців? По одному паперчику педедано 4100 та 3400, а в акті прийому передачі 8000 і 7000. Дивна арифметика. Але навіть не в цьому питання. Так порахували. Буває. Ви колись бачили, щоб ліс садили влітку? Треба сказати, що частина саджанців бореться за життя і природа в цьому їм допомагає, бо дощі. Але мертве не оживе", - констатує Гладкевич.

Цікаво, як АТ "Державні ліси Латвії" відреагують на таке відношення до їх гуманітарної допомоги. Адже гарні й недешеві сосни почали всихати, та й доставка їх в Україну коштувала чимало.

"Якби за ці саджанці заплатили кошти, відношення до них було б таке саме? Їх би теж ось так повтикали влітку в пісок і відчитались про "посадку лісу"?!", - звернувся із питанням до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Гладкевич.

За попередньою інформацією, ці саджанці, які Латвія передала Україні як гуманітарну допомогу, тривалий час перебували на пошті, через що якийсь їх відсоток загинув. Наразі встановлюються терміни, в які саджанці було відправлено з Латвії, доправлено в Україну, та коли їх отримав Ічнянський нацпарк і відбулась посадка.

Читайте також: Знищують галузі коноплярства та льонарства: в Інституті луб’яних культур у Глухові масові звільнення
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини