xcounter
Calendar Icon

НАБУ і СБУ затримали мера Мукачева Балогу та голову райради Ланьо (фото)

25.06.2024 10:38 (Оновлено 25.06.2024 в 10:39)

СБУ спільно з НАБУ і САП викрили міського голову та голову районної ради одного з міст Закарпатської області на причетності до корупційних схем.

Про це 25 червня повідомляє СБУ, НАБУ та ЦПК.

У правоохоронних органах не назвали імен викритих чиновників, але, виходячи з наданої інформації, зрозуміло, що йдеться про Андрія Балогу, міського голову Мукачева, і Михайла Ланьо, голову Мукачівської районної ради.

Повідомляється, що чиновники зловживали службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки в центрі міста площею понад 3 гектари.

"Організатор схеми - голова районної ради, є впливовим авторитетом у кримінальному середовищі регіону. У минулому двічі обирався народним депутатом, зокрема від забороненої нині "Партії регіонів", - повідомляє СБУ.

За даними слідства, на сесії міськради міський голова забезпечив ухвалення рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою майже в 9 разів. Покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки. За фальсифікований висновок власникам компанії-оцінювачки дали хабар. У результаті угоди ділянку з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали за 9,6 млн грн.

Також повідомляється, що міський голова особистим рішенням надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців.

Співробітники СБУ та НАБУ затримали міського голову, голову районної ради, ексначальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради.

Посадовцям, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готується повідомлення про підозру за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Раніше також стало відомо, що Нардепу Тищенку генпрокуратура повідомила про підозру (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини