xcounter
Calendar Icon

Засновника Wikileaks Ассанжа випустили з в'язниці у Великій Британії (відео)

Засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа звільнили з в'язниці суворого режиму у Великій Британії. Він вилетів до Австралії. Про це 25 червня повідомили у Wikileaks.

"Джуліан Ассанж на волі. Він покинув в'язницю суворого режиму Белмарш вранці 24 червня, провівши там 1901 день. Високий суд Лондона звільнив його під заставу і відпустив у другій половині дня в аеропорту Станстед, де він сів на літак і вилетів із Великої Британії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після більш ніж п'яти років у камері розміром 2 на 3 метри, ізольованій 23 години на добу, він незабаром возз'єднається зі своєю дружиною Стеллою та дітьми.

"WikiLeaks опублікував революційні історії про корупцію в уряді та порушення прав людини, притягаючи можновладців до відповідальності за свої дії. Будучи головним редактором, Джуліан жорстоко поплатився за ці принципи і за право людей знати", - йдеться в повідомленні WikiLeaks.

Ассанж погодився на угоду з прокуратурою США, в рамках якої він частково визнає провину в змові з метою отримання і розкриття інформації про національну оборону США, повідомляє CBC News.

Ассанж постане перед федеральним судом на Маріанських островах, співдружності США в західній частині Тихого океану, щоб визнати себе винним за звинуваченням у змові з метою незаконного отримання та поширення секретної інформації про національну оборону США.

Очікується, що він повернеться до Австралії після ухвалення вироку, який заплановано на ранок середи за місцевим часом на Сайпані, найбільшому острові Маріанських островів.

Слухання відбуваються там через незгоду Ассанжа поїхати в континентальну частину США і близькість суду до Австралії. Угода гарантує, що Ассанж визнає провину, а також це позбавить його від додаткового тюремного ув'язнення.

Ассанж провів роки, ховаючись у посольстві Еквадору в Лондоні після того, як шведська влада домагалася його арешту за звинуваченням у зґвалтуванні, а потім його помістили до в'язниці у Великій Британії.

Джуліан Ассанж - австралійський журналіст. У 2006 році він заснував сайт WikiLeaks, де розміщував секретні матеріали про корупцію, шпигунство і військові злочини США.

Читайте також: Китай по-своєму готовий відігравати роль у врегулюванні "української кризи" - Сі Цзіньпін
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини