xcounter
Calendar Icon

Китай по-своєму готовий відігравати роль у врегулюванні "української кризи" - Сі Цзіньпін

Китай по-своєму готовий і далі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "української кризи". Це заявив голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні, повідомляє МЗС Китаю.

Повідомляється, що обидві сторони обмінялися думками з приводу "української кризи".

"Китай по-своєму готовий і далі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні української кризи", - йдеться в повідомленні МЗС КНР.

Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню.

Він заявив, що нині слід докласти зусиль, щоб уникнути розширення і загострення конфліктів, деескалації ситуації та створення умов для мирних переговорів. Це в інтересах міжнародної спільноти, включно з Європою.

У МЗС КНР заявили, що Китай виступає проти того, "щоб деякі люди використовували нормальну торгівлю між Китаєм і Росією для відволікання конфліктів і дискредитації Китаю".

Китай заохочує і підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи, а також сприяє побудові збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що сподівається, що Китай підтримає прагнення до мирного припинення війни, розпочатої Росією в Україні, повідомляє канцелярія президента Польщі.

"Я сподіваюся, що Китай, як світова держава, як член Ради Безпеки ООН, підтримає прагнення до мирного припинення війни, розпочатої Росією в Україні, закінчення - і я дуже на це розраховую - яке відповідає принципам міжнародного права", - заявив Анджей Дуда.

Раніше повідомлялось, що війська Китаю готують армаду поромів і цивільних суден, які можуть перевозити військову техніку і живу силу для вторгнення на Тайвань.

Як раніше писав FaceNews.ua, Китай буде співпрацювати з Францією для вирішення "української кризи"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини