xcounter
Calendar Icon

Токаєв прокоментував замах на казахстанського журналіста в Києві

Казахстан готовий в разі необхідності приєднатися до розслідування замаху на громадянина Казахстану журналіста Айдоса Садикова.

Про це 19 червня заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, повідомляє Tengrinews.kz.

Касим-Жомарт Токаєв прокоментував напад на казахстанського журналіста, що стався в Києві. Він підкреслив, що казахстанські державні органи готові долучитися до розслідування.

"У Казахстані взято курс на зміцнення верховенства Закону. Мою принципову позицію ви знаєте: у країні має панувати Закон і Порядок, іншими словами, законопорядок. Усі колізії, розбіжності в нашому суспільстві слід розв'язувати виключно в правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм. Саме з цього погляду необхідно розглядати злочин, що стався вчора в Києві щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова", - заявив Токаєв.

Він повідомив, що доручив по лінії дипломатичного відомства і правоохоронних органів направити офіційні запити українській стороні щодо цього серйозного інциденту.

"У разі необхідності казахстанські офіційні органи готові долучитися до розслідування для надання сприяння у виявленні істини", - підкреслив президент Казахстану.

Нагадаємо, 18 червня в Києві було скоєно замах на журналіста Айдоса Садикова. До припаркованого автомобіля, в якому перебував Садиков із дружиною, підійшов невідомий і вистрілив у журналіста.

Дружина пораненого в Києві журналіста Айдоса Садикова Наталія заявила, що замовник цього замаху - президент Казахстану Токаєв.

Як раніше писав FaceNews.ua, Дружина пораненого в Києві журналіста з Казахстану назвала замовника замаху (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини