xcounter
Calendar Icon

Роумінг з ЄС без додаткової плати: Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Президент України Володимир Зеленський 18 червня підписав закон про імплементацію законодавства ЄС у сфері роумінгу. Послуги роумінгу в ЄС для українців надаватимуться без додаткової плати.

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу" (законопроєкт №10265) було ухвалено Верховною Радою 22 травня як одну з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій.

Закон забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна-ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як вдома" (RLAH).

Режим RLAH означає, що під час перебування в ЄС телефонні дзвінки, SMS та передача даних включені в основний пакет послуг.

Відповідно послуги роумінгу в ЄС для українців надаються без додаткової плати.

Перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатися також і користувачі європейських операторів, які приїдуть в Україну.

У Раді зазначили, що завдяки цьому закону істотно покращиться інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій, а український бізнес отримає більший ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з партнерами з ЄС.

Читайте також: В Укренерго прогнозують збільшення відключень (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини