xcounter
Calendar Icon

На Житомирщині люди протестували під ТЦК після смерті військовозобов'язаного (відео)

Мешканці Баранівки Житомирської області 5 червня прийшли до Звягельського РТЦК і СП. Люди вимагали пояснень з приводу смерті 32-річного Сергія Ковальчука.

Рідні померлого заявляють, що його побили в ТЦК. Про це повідомляє Суспільне Житомир.

"У Баранівці біля приміщення ТЦК зібралися понад 100 місцевих жителів. Поліцейські забезпечили публічну безпеку та правопорядок. Ініціативна група громадян спілкувалася з представниками ТЦК. Грубих порушень правопорядку не зафіксовано", - сказала представниця поліції Іванна Сілецька.

Мешканка Баранівки розповіла, що під час зборів начальник місцевого відділу ТЦК запросив на розмову рідних померлого, начальника поліції, міського голову, депутатів та заступника голови Звягельської районної військової адміністрації.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко опублікував повідомлення, що 5 червня під час наради з питань мобілізації голова ОВА дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов'язаного.

"На період слідчих дій начальника другого відділу Звягельського РТЦК і СП буде відсторонено від виконання військових обов'язків", - ідеться в повідомленні.

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що до них у медзаклад Сергій Ковальчук поступив вранці 29 травня.

"Був доставлений швидкою допомогою з міста Баранівка. Був доставлений до нас у відділення і одразу госпіталізований. Під час надходження стан був вкрай важкий, хворий перебував у комі з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім'яної кістки, правобічна внутрішньочерепна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами". Хворого одразу відправили на операцію. Потім 4 дні він був на апараті штучної вентиляції легень у вкрай важкому стані", - розповів Анатолій Бортник.

Сергій Ковальчук помер 2 червня в лікарні, не приходячи до тями.

Читайте також: Уряд готує перелік професій, які не підлягають мобілізації (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини