xcounter
Calendar Icon

Люди з громадянством України та США більше не зможуть виїхати з України

З 1 червня Україна скасувала виняток "проживання за кордоном", який раніше дозволяв деяким українським чоловікам у віці від 18 до 60 років залишати країну.

Після цієї зміни люди з подвійним громадянством України та США, включно з тими, хто живе у США, більше не зможуть покинути Україну. Про це 4 червня повідомило посольство США в Україні.

Повідомляється, що українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Тому люди з громадянством США та України, перебуваючи в Україні, розглядаються виключно як громадяни України, і на них поширюються права та обов'язки громадян України.

Згідно з воєнним станом України, чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну.

Раніше громадяни цієї групи, які мають подвійне громадянство США та України, могли в'їжджати в Україну і потім виїжджати з неї, якщо вони знімали з обліку своє українське місце проживання і реєстрували своє американське місце проживання. За інформацією посольства США, цей виняток було скасовано з 1 червня.

Зазначається, що посольство США обмежене у своїх можливостях впливати на українське законодавство, зокрема на застосування воєнного стану і закону про мобілізацію до українських громадян.

"Якщо ви перебуваєте в Україні і не можете покинути країну, залишайтеся на місці і підкоряйтеся всім місцевим наказам. Якщо ви не перебуваєте в Україні, ми наполегливо рекомендуємо утриматися від будь-яких поїздок до України громадянам США чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які також мають українське громадянство або претендують на українське громадянство і не хочуть залишатися в Україні на невизначений термін", - повідомляє посольство США.

У посольстві зазначили, що існує надзвичайно високий ризик того, що таким особам не дозволять виїхати з України, навіть за наявності паспорта США.

Читайте також: Уряд готує перелік професій, які не підлягають мобілізації (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини