xcounter
Calendar Icon

Бухгалтери лікарні в прифронтовому місті привласнили 28 млн гривень

Шестеро працівниць навмисно нараховували завищену зарплату працівникам лікарні прифронтового Оріхова Запорізької області, а різницю привласнювали.

Встановлено, що 54-річна головна бухгалтерка лікарні організувала корупційну схему для незаконного збагачення, до якої залучила двох спільниць і трьох виконавиць.

Жінки нараховували завищені зарплати працівникам лікарні, які, згідно із законодавством, не є суб'єктами декларування.

Таким чином, зловмисниці привласнили кошти лікарні та завдали бюджету громади збитків на суму понад 28 мільйонів гривень.

Поліцейські провели понад 20 обшуків за місцями проживання та роботи фігуранток. Виявлено та вилучено банківські картки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-носії, жорсткі диски, чорнові записи, службову та фінансово-господарську документацію лікарні.

Також вилучено понад 115 тисяч доларів США, 26 тисяч євро та 85 тисяч гривень.

Усім шести фігуранткам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Дружина заступника голови Адміністрації морських портів під час війни отримала великий будинок під Одесою
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини