xcounter
Calendar Icon

Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки Львівської політехніки (відео)

Ірину Фаріон Львівський апеляційний суд 29 травня постановив поновити на посаді професорки "Львівської політехніки". Про це повідомляє Суспільне Львів.

Накази ректора "Львівської політехніки" про звільнення Фаріон від 15 та 28 листопада суд визнав незаконними та скасував.

"Суд постановив поновити Фаріон Ірину Дмитрівну на посаді професора кафедри української мови НУ "Львівська політехніка" з 24 листопада 2023 року. Стягнути з НУ "Львівська політехніка" на користь Ірини Фаріон середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 24 листопада 2023 року до 29 травня 2024 року в розмірі 123 тисячі 927 гривень 27 копійок", - оголосила суддя.

Ірина Фаріон відреагувала на рішення суду та розповіла, чи планує повертатися до "Львівської політехніки".

"Я щаслива, що право існує окремо від політики. Це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку. Не йдеться про мене, йдеться про те, щоб працювали закони, щоб ніхто не дозволяв собі під тиском начальників ці закони змінювати", - сказала Фаріон.

Водночас триває досудове розслідування у кримінальній справі проти Ірини Фаріон.

Нагадаємо, Ірина Фаріон в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою" сказала, що не може назвати українцями російськомовних українських військових, зокрема бійців штурмової бригади, створеної на базі добровольчого формування "Азов". Ці висловлювання викликали гостру реакцію суспільства.

СБУ розпочала кримінальне провадження проти Фаріон і призначила низку експертиз щодо її висловлювань.

У листопаді 2023 року після скандалу з Іриною Фаріон та протесту студентів, "Львівська політехніка" звільнила викладачку.

Читайте також: ДБР викрило масштабну систему тортур ув'язнених в українських колоніях (фото)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини