xcounter
Calendar Icon

ДБР викрило масштабну систему тортур ув'язнених в українських колоніях (фото)

ДБР викрило численні факти катувань ув'язнених у низці регіонів України. Повідомлено про підозру чотирьом посадовцям Божківської виправної колонії №16 Полтавської області.

Під час розслідування було викрито численні факти знущань та побиття осіб, які відбувають покарання в колоніях.

Встановлено, що жертвами ставали майже всі, хто потрапляв до колонії. Процес виявлення осіб, які стали жертвами посадових осіб колонії, триває.

Новоприбулим погрожували поселенням серед "відторгнутих" ув'язнених і били доти, доки не ламали волю та змушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки. Наразі перевіряється інформація про факти смерті від побоїв.

У розпорядженні слідства є відеозаписи, на яких зафіксовано нанесення тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих ув'язнених Божківської виправної колонії.

В Офісі генпрокурора повідомили, що задокументовано факт катування в лютому 2022 року засудженого протягом майже однієї години. Усе це супроводжувалося постійним психологічним тиском, основною метою якого було зламати волю людини та змусити беззаперечно виконувати будь-які вказівки.

У матеріалах містяться й інші факти катувань у цій та інших виправних установах, які наразі є предметом дослідження.

Чотирьом посадовцям Державної установи "Божківська виправна колонія (№16)" повідомлено про підозру за частиною другою статті 127 (катування) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також проводяться слідчі дії в офісі Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань ДКВС та у керівника цієї установи.

Читайте також: Міністр юстиції повідомив кількість засуджених, яких звільнили для мобілізації
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини