xcounter
Calendar Icon

Бувший мер Одеси Костусєв, якого розшукує НАБУ, має розкішний готель у Празі (фото)

Ексголова Одеси та ексначальник АМКУ Олексій Костусєв разом зі своїм братом Георгієм Костусєвим-Муромцевим мають у власності готель в центрі Праги за 5,4 млн євро. Про це повідомляє 368.media.

Купівля готелю відбулася на початку 2014 року, через кілька місяців після того, як колишній чиновник подав у відставку та залишив Україну. Перед від’їздом Олексій Костусєв подав декларацію, вказавши, що має на банківських рахунках трохи більше ніж 100 тисяч доларів.

"У червні 2013 року його брат купив готель в Празі через дві компанії - Baggy Group та Silenzia Prague. Обидві компанії мають ознаки підставних", - йдеться у повідомленні.

Через ці фірми-"одноденки", Георгій заплатив тодішнім господарям Caruso, італійцям Джузеппе Амполіні та Тарсіціо Персегоні, 5,4 мільйонів євро. У січні 2014 року дві компанії злилися в одну - Dušní, за півроку брати стали повноправними господарями готелю.

Ексголова Одеси Костусєв має готель у Празі

фото: 386.media

Згідно з декларацією, на посаді міського голови Одеси Олексій Костусєв тоді заробляв 1000 доларів на місяць. Середня зарплата голови Антимонопольного комітету, де він працював раніше, становила 2500 доларів на місяць.

За дев’ять років служби в Антимонопольному комітеті та три роки на посаді мера Костусєв міг заробити близько 300 тисяч доларів.

За рік до покупки празького готелю Caruso екс-чиновник зазначив, що має на банківських рахунках трохи більше ніж 100 тисяч доларів.

Ще будучи мером Одеси, Олексій Костусєв в інтерв’ю українському телеканалу розповів, що розбагатів в Італії 1990-х, займаючись морським бізнесом.

Рідний брат колишнього мера Одеси Георгій Костусєв-Муромцев, громадянин РФ, займався бізнесом.

Читайте також: В Одесі суддя-мільйонер задекларував квартиру дружини вартістю 15 гривень
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини