xcounter
Calendar Icon

"Чмоні" змінились на потужну навалу, а Україна досі ходить по дуже тонкій межі", - військовий ЗСУ

20.08.2024 16:10 (Оновлено 20.08.2024 в 16:10)

Чому ми більше не говоримо про "чмонь"? На наших очах ця кончена армія змінилась на потужну навалу. Тому що рф зарядила свою економіку на перемогу, а в Україні досі діра в 500 млрд гривень на оборону.

Заступник міністра оборони Гаврилюк вчора озвучив дуже важливе питання, що економіка України не переведена на військові рейки. Я піднімав це питання з перших днів війни і пояснював, що коли війна увійшла в фазу на виснаження - це питання нашого виживання. Зараз, через те, що таке рішення не було ухвалено вчасно, у нас діра в 500 млрд гривень на оборону, і замість запуску воєнної економіки у нас шукають варіантів збільшити податки.

Однак, у цьому питанні дуже багато маніпуляцій і нерозуміння. Тому коротко ключові тези, як ми мали перейти на військову економіку.

  1. Військова економіка - це в першу чергу централізація бюджету для війни. Тому давно потрібно зробити глибокий і детальний аналіз бюджетів всіх рівнів, включно з державними підприємствами. Прибрати звідти бруківки, нові автомобілі, ремонти, метро, нові атомні блоки, фестивалі і купу інших витрат, без яких можна прожити рік чи два. Всі вивільнені кошти зарядити на оборонку.
  2. Військова економіка - це централізація кредитів і інвестицій для потреб оборони. Чим більше ми вливаємо коштів у виробництво дронів, снарядів, техніки - тим більше це відчуває ворог.
  3. Військова економіка - це про максимальну мобілізацію ресурсів для потреб оборони. Все, що може бути використане для потреб ЗСУ, має бути використано. Це в тому числі передбачає мобілізацію людей на оборонні підприємства, їх роботу в 3 зміни.
  4. Зрештою, військова економіка - це про спосіб мислення суспільства “все для фронту, все для перемоги”. В такому мисленні, суспільство напружує всі свої сили, і перемога є справою кожного. Не може існувати “райських островів”, де війна нагадує про себе максимум повітряною тривогою.
Я знаю, що зараз хтось завиє про ціну і навіщо це все, давайте домовимося і будемо нормально жити. Але коли вас хочуть з’їсти, то домовлятись ви можете в кращому випадку про час, коли вас з’їдять.

Чому ми більше не говоримо про “чмонь”, не ржемо з дебільності орків і так далі? Бо на відміну від нас вони перейшли на формат “перемога або смерть”, вони зарядили свою економіку і всі сили на перемогу. І ми бачимо, як на наших очах змінилась ця кончена армія на потужну навалу.

Ми ходимо по дуже тонкій межі. Путін грає з нульовою сумою “все або нічого”, і грати з ним в іншу гру - це приректи себе і майбутні покоління. Дуже шкода - це не розуміють в деяких високих кабінетах, і ведуть себе ніби в нас не війна, а десь там далеко АТО.

Джерело: Політика Андрусіва

Читайте також: "Не в нашу користь": підсумки, ризики та наслідки курської операції
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини