xcounter
Calendar Icon

Гетманцев запропонував залишити українців без інтернету під час війни

02.08.2024 15:15 (Оновлено 02.08.2024 в 15:25)
Віталій Кулик, «Цензор.НЕТ»

Ще одна ідея голови податкового комітету ВР, який умудрився дістати всіх.

Гетманцев вчепився в провайдерів, залишимося без інтернета зате з забудовники працюють за готівку і платять податків 0.

Тут ось чергова ідея Гетманцева, який вже умудрився дістати всіх. Я думав, що після його публічного визначення «правильного оподаткування бізнесу», яке він назвав мистецтвом общипувати гусака так, щоб він не кричав, Гетманцев вже нічим не здивує. Але ніт, після того була спроба знищити ФОПів, ідея лотерей на мобілізацію і законопроект про “клуб білого бізнесу”, який вже прозвали концтабором. Бізнес вимагає звільнити цього генія зі знищення української економіки, в 2022 році зібрали близько 17 тисяч підписів за його відставку. Але це нічого не дало.

На днях Гетманцев вирішив взятися за провайдерів інтернету. Головне, що обурило цього експериментатора, це, цитую «галузь доволі багата, а в умовах, коли через часті знеструмлення вона залишається працювати стабільно – вона має додаткові переваги».

Звичайно, для чого нам багаті, та ще й ті, хто допомагає людям бути на зв'язку під час перманентного блекауту?

За логікою Гетманцева всі мають бути убогими жебраками, от тоді душа совкодрочера буде щасливою. Чому щось ще працює стабільно? Терміново треба зламати. Ви ще тримаєтеся? Тоді Гетманцев прийде по вас.

Ніхто не спитав у провайдерів, якою ціною їм, таким багатим, вдається забезпечувати доступ до інтернету в кожну квартиру під час багаточасових вимкнень світла? Чи є в них гроші на генератори і пальне для них, чи як вони готуються забезпечити зв’язок з зовнішнім світом взимку, коли, як попереджають, світла може не бути днями? Як вони проводять оновлення мереж і чи не зупинить це їхній розвиток. Та навіть більше: як вони відновлювалися після окупації Київської, Харківської, Сумської, Чернігівської областей, Херсону? Як ремонтували зламане, відновлювали розстріляне обладнання, тягли нові мережі. Їм хтось в цьому допоміг?

Зате тепер побачили, прибігли.

Що це, перерозподіл ринку під Гетманцева чи спроба лишити українців без інтернету під час війни?

Він шукає де взяти гроші? А я зараз підкажу. Ось вчора побачив в ЗМІ історію про те, як правоохоронці злили справу про несплату податків у «особливо великих розмірах». Слухайте, там такі цифри, що мені здається, якщо таких от забудовників-ухилянтів змусити чесно заплатити те, що ми з вами платимо кожного дня – 20% ПДВ і 1,5% військового збору, то це вже врятувало б ситуацію. Не вірите?

А ось дивіться, в матеріалах справи йдеться про те, що “три найбільших забудовники Ірпеня Синергія, Молодість і Відважних продають десятки тисяч квартир за готівку, створили злочинне угрупування для ухиляння від сплати податків” – все це є в матеріалах справи, яку ще в минулому році внесли в ЄРДР.

Якщо навіть просто прикинути, що лише один із цих забудовників – ІГ Молодість побудував, як вони хваляться, 1 млн кв метрів житла і продав кожен з цих метрів по 700 доларів, то вийде 700 млн доларів. Це ж скільки податків з цього бізнесу мало б платитися?

А по звітах вони ну геть нещасні, всі троє – такі якраз як любить Гетманцев. Буквально по 33 копійки заробляють і ледь животіють. Тому БЕБ справу розслідувати забув, ухиляння від податків заочно пробачив. Лишилося ще медальку видати організатору схеми – колишньому меру Ірпеня Карплюку. Думаю, сам Гетманцев мав би вручити, для балансу так би мовити.

Читайте також: Гетманцев відкрив війну проти провайдерів, Інтернет асоціація просить захисту у Зеленського
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини